1. Crêpe-taart met chaivulling

Dit feestelijke recept is top als ontbijt, lunch en zelfs als dessert. Een heerlijke zoete toevoeging aan de brunchtafel dus. Mega-lekker en superleuk om zelf te maken.

Snel met Mil Kerst Crêpe-taart met chaivulling

2. Ei-muffins

Deze heerlijke ei-muffins lijken misschien klein, maar zijn supervullend. Lekker als hapje tijdens de brunch of tussendoortje. Dit recept van Shirma is écht een topper.

Eimuffins

3. Pompoensoep met kokosmelk

Een soepje is altijd goed. Deze met pompoen is origineel en superlekker. Met de kokosmelk geef je het net dat beetje extra. Ga jij 'm proberen tijdens je kerstbrunch?

Snel met Mil kerst pompoensoep met kokosmelk

4. Eiersalade

Eiersalade kennen we allemaal kant-en-klaar uit een bakje. Het is ook heel makkelijk zelf te maken. Het perfecte project voor tijdens je kerstbrunch!

eiersalade

5. Ovenomelet met tomaat en cheddar

Je begint je dag helemaal goed met een ovenomelet. Lekker gevuld met tomaat en cheddar en je kerstdag kan beginnen. Dit is hét perfecte gerechtje om mee te starten.

Ovenomelet

6. Croissants

Ontbijten met een croissantje is altijd een goed idee. Misschien zijn ze in Frankrijk het lekkerst, maar deze komen heel dicht in de buurt. 

Croissants

7. Worstenbroodjes

Begin de dag met een heerlijk worstenbroodje! Deze Brabantse worstenbroodjes maak je makkelijk en snel met het recept van Rudolph van Veen. Een must voor tijdens je kerstbrunch.

Worstenbroodjes

8. Babka

Dit Oost-Europese gerecht heeft wat weg van carrotcake. Dit zoete, kruidige brood is supersmaakvol, maar laat genoeg ruimte over om ook andere lekkernijen te proeven. Als je dit geproefd hebt, hoef je geen ander kerstbrunch-recept meer.

babka

9. Gemberkoekpoppetjes

Waanzinnig lekker en ook nog eens superleuk om zelf te maken en versieren. Met deze vrolijke poppetjes kom je helemaal in de kerstsfeer.

Gemberkoekmannetjes

10. Shakshuka van Miljuschka

Dit heerlijke gerecht is nét even iets anders dan je standaard gebakken eitje. De kruidige tomatensaus geeft een kickstart aan je dag. 

Snel met Miljuschka shakshuka

11. Kerststerbrood met kaneel

Om helemaal in de kerstsfeer te komen, moet je dit brood proberen. De kaneelsmaak is natuurlijk typisch kerst en de magische stervorm maakt het helemaal af.

Miniatuur

12. Kerstbrood-wentelteefjes met steranijs-karamel

Heb je kerstbrood over? Dan weet je nu wat je te doen staat! Deze heerlijke wentelteefjes met zoete karamel zijn een echte traktatie op jouw kerstbrunch.

Wentelteefjes met cranberries

13. Amerikaanse ontbijtmuffins

Good morning! Met deze Amerikaanse lekkernij kan je dag niet beter beginnen. Lekker vullend met heerlijke noten en vruchten. Rudolph van Veen laat je zien hoe je het maakt.

Amerikaanse ontbijtmuffins

14. Kerststol

Een kerststol is eigenlijk essentieel tijdens de kerstbrunch. Een échte klassieker, die altijd lekker blijft. Met dit kerstbrunch-recept maak de de allerbeste!

Miniatuur

15. High tea sandwiches met komkommer en gerookte zalm

Sandwiches zijn het perfect kerstbrunch-gerecht! Je kunt er van alles tussen stoppen, maar deze met zalm en komkommer zijn een echte aanrader. Een heerlijk fris hapje.

Sandwich