De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gemberkoekpoppetjes

Deze gemberkoekpoppetjes zijn perfect om in je kerstboom te hangen. Maar daarnaast zijn ze ook superlekker. De best mogelijke eetbare kerstversiering!

Gemberkoekmannetjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze gemberkoekpoppetjes zijn perfect om in je kerstboom te hangen. Maar daarnaast zijn ze ook superlekker. De lekkerste eetbare kerstversiering!

Bereidingswijze

Stap 1:
Rasp de sinaasappel. Roer met de hand of in de mixer de boter, suiker en de rasp van de sinaasappel crèmig. Voeg het ei toe en meng goed door. Voeg de bloem, meel en de specerijen toe en meng goed door. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.  

Stap 2:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 4-5 mm. Steek met de steker poppetjes uit het deeg. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. Steek met een klein glad spuitmondje gaatjes uit bij het hoofd van de poppetjes zodat je na het bakken een lintje erdoor kunt doen. Bestrijk met eistrijksel. Bak de gemberkoekpoppetjes in de oven in circa 20 minuten gaar.  

Stap 3:
Roer het water met de poedersuiker tot een glad glazuur. Schep het glazuur in een spuitzakje en spuit ogen, mond en knopen op de gemberkoekpoppetjes. Laat het glazuur even uitharden en doe lintjes door de gaatjes zodat je de poppetjes in de kerstboom kunt ophangen. 

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker