Eet je een strudel altijd alleen maar op de skipiste? Vanaf nu kun je ook thuis genieten van dit heerlijk traditioneel Oostenrijkse lekkernij! Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept.

Rudolph van Veen

Ingredienten

8
Personen

Deeg

  • 4 vellen filodeeg
  • 25 g roomboter

Vulling

  • 2 kaiserbroodjes
  • 25 g roomboter
  • 250 g kersen
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 50 g suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel kersenjam

Garnering

  • 50 g poedersuiker
  • 1 mespunt kaneelpoeder

Bereidingswijze

50 minuten

Stap 1: 
Laat de vellen filodeeg rustig ontdooien en leg daarna onder een schone theedoek zodat ze niet uitdrogen. Verwarm de oven voor op 200 °C met boven- en onderwarmte.  

Stap 2: 
Snijd voor de vulling de broodjes in blokjes en bak met de boter krokant. Ontpit de kersen en meng met de gebakken blokjes brood, suiker, kaneel, maizena en de kersenjam.  
 
Stap 3: 
Smelt de resterende roomboter en laat uitbruisen. Leg een vel filodeeg neer en bestrijk met de boter. Leg het volgende vel erbovenop en herhaal dit tot alle vellen op elkaar liggen. Bestrijk ook het bovenste vel met boter.   
 
Stap 4: 
Maak een mooie strook van de vulling aan de rand van een korte kant van het filodeeg en houd hierbij de randen iets vrij. Rol het deeg met de vulling strak op en vouw de zijkanten dicht. Bestrijk de bovenkant van de strudel nogmaals met boter. Leg de strudel met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 20 minuten in de oven.  

Stap 5: 
Meng voor de garnering de poedersuiker met de kaneel en bestrooi de strudel hiermee.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.

Geef je waardering

strudel met kersen
strudel met kersen