Shakshuka
-
Snijd ui en paprika in dunne repen. Plet het komijnzaad in een vijzel. Laat de kikkererwten uitlekken.
-
Verhit de olie in een koekenpan en voeg de ui, paprika en komijnzaad toe. Fruit op matig vuur voor ongeveer 5 minuten. Voeg de gepelde tomaten toe en prak ze met een vork. Voeg de harissa toe. Meng goed door en laat 10 minuten zachtjes koken.
-
Voeg de kikkererwten, plus een half blikje water toe. Meng alles goed en breng de shakshuka langzaam aan de kook. Proef en breng op smaak met zout en peper.
-
Maak vier kuiltjes in de tomatensaus en breek in elk kuiltje een ei. Bestrooi de eieren met de za’atar en zet een deksel op de pan. Laat de shakshuka 10 minuten op heel laag vuur staan tot de eieren net gaar zijn.
Yoghurtsaus
-
Pel de knoflook en snijd grof. Snijd de koriander grof.
-
Voeg 3/4 van de koriander, de Griekse yoghurt, citroensap en knoflook toe aan een blender en mix tot een gladde saus.
-
Serveer de shakshuka in de pan en garneer met de rest van de koriander. Serveer met de yoghurtsaus.
BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START
0 reacties