De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vietnamese egg coffee

Ei-koffie? Het klinkt misschien een gek maar geloof ons, dit is heerlijk! Waar je wacht je nog op? Gauw aan de slag!

10 min voorbereidingstijd
Vietnamese egg coffee

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Vietnamese egg coffee (in het Vietnamees: Cà Phê Trứng) is een unieke, romige koffie met eierroom uit Vietnam dat vooral populair is in Hanoi."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm een pan water tot 60 graden. Pasteuriseer de eieren voor circa 5 minuten. Splits de eieren. Voor dit recept heb je alleen het eigeel nodig.

  2. Zet de koffie. Doe het eigeel, vanille-extract en gecondenseerde melk in een maatbeker en klop met een handmixer tot een luchtig geheel.

  3. Verdeel eerst de koffie en daarna het luchtige eimengsel over de kopjes.

    Vul je glas met ijsblokjes en giet hier daarna de koffie en het eimengsel overheen.

Wat is egg coffee?

Egg coffee is een Vietnamese zoete koffie. Het bestaat uit sterke koffie met een romige schuimlaag van opgeklopt eigeel, gecondenseerde melk en suiker. Het smaakt als een mix van espresso en dessert. De drank werd uitgevonden in de jaren 1940 tijdens een melktekort.

vietnamese egg coffee

Vietnamese ijskoffie

Wil jij van een Vietnamese egg coffee een Vietnamese ijskoffie maken? Doe een paar ijsblokjes in je glas, giet hier de koffie overheen en daarover de room. 

vietnamese ijskoffie

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker