Wil je de kerstboom vrolijk optuigen? Of heb je gewoon zin om heerlijke koekjes te eten. Dan zijn deze cranberrykoek perfect voor jou!

Ingredienten

20
Porties

Cranberrykoek-hartjes

  • 200 g boter
  • 80 g poedersuiker
  • 300 g bloem
  • 30 g maïzena
  • 150 g gedroogde cranberries

Extra nodig

  • 1 hartjessteker
  • 1 kleine gladde spuitmond
  • lint

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Roer met de hand of in de mixer de boter met de suiker glad. Voeg de bloem, maïzena en de cranberries toe en meng goed door. Kneed het geheel tot een deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. 

Stap 2:
Rol het deeg uit tot een dikte van circa 3-4 mm. Steek met de steker hartjes uit het deeg. Steek met een klein glad spuitmondje gaatjes uit aan de bovenkant van de hartjes zodat je na het bakken een lintje erdoor kunt doen. 

Stap 3:
Bak de koekjes in de oven in circa 12-15 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes afkoelen en doe lintjes door de gaatjes zodat je de koekjes in de kerstboom kunt ophangen. 

Geef je waardering

56
Hartjes van Cranberry
Hartjes van Cranberry