De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kerstbrood-wentelteefjes met steranijs-karamel

Een heerlijke zoete start van je weekenddag! Van overgebleven (kerst)brood kan je ook wentelteefjes maken. Rudolph deelt zijn recept!

Direct naar recept
Wentelteefjes met cranberries

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Wentelteefjes zijn enorm Nederlands. Daarom mogen ze niet ontbreken tijdens het kerstontbijt. Deze wentelteefjes gemaakt van kerstbrood zijn makkelijk zelf te maken!"

Bereidingswijze

Wentelteefjes

  1. Klop de eieren los met de basterdsuiker, melk en de kaneelpoeder. Laat het kerstbrood even weken in het beslag. 

  2. Smelt de boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes aan elke kant circa 2 minuten tot ze bruin en gaar zijn. Snijd de wentelteefjes diagonaal doormidden. 

Steranijs-karamel

  1. Voeg in gedeeltes de suiker toe aan een warme pan en laat de suiker zonder te roeren karamelliseren.

  2. Voeg de slagroom toe en de steranijs toe. Laat het geheel zachtjes koken totdat de karamel in de slagroom is opgelost.

  3. Laat de karamel iets afkoelen en verwijder de steranijs. 

Opmaak

  1. Leg per persoon 3 plakjes van de wentelteefjes op een bord. Lepel de karamel eroverheen. Leg er een bolletje vanille-ijs op. Garneer met cranberries en bestuif met kaneelpoeder. Lepel er nog een beetje karamel overheen. Garneer met een takje munt. 

     

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Een leuk uitdagned maar simpel recept. Vraag me echter wel af of er kerstbrood met spijs is gebruikt
Jos Meissen
13-12-2023

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.