Wentelteefjes zijn enorm Nederlands. Daarom mogen ze niet ontbreken tijdens het kerstontbijt. Deze wentelteefjes gemaakt van kerstbrood zijn makkelijk zelf te maken!

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Wentelteefjes

  • 2 eieren
  • 50 g basterdsuiker
  • 100 ml melk
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 6 sneetjes kerstbrood
  • 2 el boter

Steranijs-karamel

  • 150 g suiker
  • 200 ml slagroom
  • 4 stuks steranijs

Opmaak

  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • 2 el gedroogde cranberries
  • kaneelpoeder om te bestuiven
  • 4 takjes munt

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1: Wentelteefjes 
Klop de eieren los met de basterdsuiker, melk en de kaneelpoeder. Laat het kerstbrood even weken in het beslag. 
Smelt de boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes aan elke kant circa 2 minuten tot ze bruin en gaar zijn. Snijd de wentelteefjes diagonaal doormidden. 

Stap 2: Steranijs-karamel 
Voeg in gedeeltes de suiker toe aan een warme pan en laat de suiker zonder te roeren karamelliseren. Voeg de slagroom toe en de steranijs toe. Laat het geheel zachtjes koken totdat de karamel in de slagroom is opgelost. Laat de karamel iets afkoelen en verwijder de steranijs. 

Stap 3: Opmaak 
Leg per persoon 3 plakjes van de wentelteefjes op een bord. Lepel de karamel eroverheen. Leg er een bolletje vanille-ijs op. Garneer met cranberries en bestuif met kaneelpoeder. Lepel er nog een beetje karamel overheen. Garneer met een takje munt. 


Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

80
Wentelteefjes met cranberries
Wentelteefjes met cranberries