Stap 1: Wentelteefjes
Klop de eieren los met de basterdsuiker, melk en de kaneelpoeder. Laat het kerstbrood even weken in het beslag.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes aan elke kant circa 2 minuten tot ze bruin en gaar zijn. Snijd de wentelteefjes diagonaal doormidden.
Stap 2: Steranijs-karamel
Voeg in gedeeltes de suiker toe aan een warme pan en laat de suiker zonder te roeren karamelliseren. Voeg de slagroom toe en de steranijs toe. Laat het geheel zachtjes koken totdat de karamel in de slagroom is opgelost. Laat de karamel iets afkoelen en verwijder de steranijs.
Stap 3: Opmaak
Leg per persoon 3 plakjes van de wentelteefjes op een bord. Lepel de karamel eroverheen. Leg er een bolletje vanille-ijs op. Garneer met cranberries en bestuif met kaneelpoeder. Lepel er nog een beetje karamel overheen. Garneer met een takje munt.
Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK
Laat hier je reactie achter