De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bakewells met framboos

Wij lusten altijd wel een puntje van deze heerlijke taartjes. Ze zijn ook zeker het proberen waard. Om in het Engelse thema van deze taart te blijven, zeggen wij: 'Enjoy'.

45 min voorbereidingstijd
40 min kooktijd
bakewell

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Wij lusten altijd wel een puntje van deze heerlijke taartjes. Ze zijn ook zeker het proberen waard. Om in het Engelse thema van deze taartjes te blijven, zeggen wij: 'Enjoy'

 

Bereidingswijze

Deegbodem 
Rasp de sinaasappel. Maal de amandelen, suiker en het sesamzaad fijn in de keukenmachine. Voeg de bloem, zout en de sinaasappelrasp toe en meng kort door. Voeg de boter en het ei toe en laat draaien tot een deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast. 
 

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de muffintray in met boter. Knip 6 driehoekjes van bakpapier uit die in de rondjes passen. 

Stap 3: 
Rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm. Steek met de kartelsteker 6 rondjes uit het deeg. Leg deze voorzichtig in de vormpjes en duw licht aan. Snijd het overtollige deeg van de rand af. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg de driehoekjes op het deeg. Vul de deegbakjes met blindbakbonen. Bak het deeg in de oven in circa 8 minuten stevig en goudbruin. Laat het deeg na het bakken een paar minuten rusten en verwijder de blindbakbonen en het bakpapier.    

Frambozenvulling 
Halveer de limoen en knijp het sap uit 1 helft. Meng de frambozenjam met het limoensap. Verdeel de frambozenvulling over de deegbodems.  

Frangipane 
Roer in de mixer de boter en de suiker luchtig. Voeg het ei toe. Meng het amandelmeel erdoor. Verdeel de frangipane over de frambozenvulling en bak de bakewells circa 6-8 minuten in de oven. Laat de bakewells iets afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Laat daarna volledig afkoelen. 

Garnering 
Verwarm de fondant tot 40 °C. Schep een lepel van de fondant over elke bakewell en garneer met een framboos.   
 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery? >BEKIJK HIER DE RECEPTEN

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker