Wij lusten altijd wel een puntje van deze heerlijke taartjes. Ze zijn ook zeker het proberen waard. Om in het Engelse thema van deze taartjes te blijven, zeggen wij: 'Enjoy'

 

Rudolph van Veen

Ingredienten

6
Personen

Deegbodem

  • 40 g amandelen
  • 20 g sesamzaad
  • 50 g suiker
  • 150 g bloem
  • (zee)zout
  • 1 Rasp van sinaasappel

  • 100 g ijskoude boter
  • 1 ei

Frambozenvulling

  • 150 g frambozenjam
  • Sap van een halve limoen

Frangipane

  • 50 g boter
  • 50 g rietsuiker
  • 1 ei
  • 50 g amandelmeel

Garnering

  • 100 g wit rolfondant
  • 6 frambozen

Extra nodig

  • keukenmachine
  • plastic afdekfolie
  • bakpapier
  • kwastje
  • muffintray
  • deegroller
  • kartelsteker van circa 9 cm
  • blindbakbonen
  • blender of staafmixer
  • spuitzak

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 25 minuten

Deegbodem 
Rasp de sinaasappel. Maal de amandelen, suiker en het sesamzaad fijn in de keukenmachine. Voeg de bloem, zout en de sinaasappelrasp toe en meng kort door. Voeg de boter en het ei toe en laat draaien tot een deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast. 
 

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de muffintray in met boter. Knip 6 driehoekjes van bakpapier uit die in de rondjes passen. 

Stap 3: 
Rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm. Steek met de kartelsteker 6 rondjes uit het deeg. Leg deze voorzichtig in de vormpjes en duw licht aan. Snijd het overtollige deeg van de rand af. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg de driehoekjes op het deeg. Vul de deegbakjes met blindbakbonen. Bak het deeg in de oven in circa 8 minuten stevig en goudbruin. Laat het deeg na het bakken een paar minuten rusten en verwijder de blindbakbonen en het bakpapier.    

Frambozenvulling 
Halveer de limoen en knijp het sap uit 1 helft. Meng de frambozenjam met het limoensap. Verdeel de frambozenvulling over de deegbodems.  

Frangipane 
Roer in de mixer de boter en de suiker luchtig. Voeg het ei toe. Meng het amandelmeel erdoor. Verdeel de frangipane over de frambozenvulling en bak de bakewells circa 6-8 minuten in de oven. Laat de bakewells iets afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Laat daarna volledig afkoelen. 

Garnering 
Verwarm de fondant tot 40 °C. Schep een lepel van de fondant over elke bakewell en garneer met een framboos.   
 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery? >BEKIJK HIER DE RECEPTEN

Geef je waardering

23
bakewell
High Tea