Deegbodem
Rasp de sinaasappel. Maal de amandelen, suiker en het sesamzaad fijn in de keukenmachine. Voeg de bloem, zout en de sinaasappelrasp toe en meng kort door. Voeg de boter en het ei toe en laat draaien tot een deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
Stap 2:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de muffintray in met boter. Knip 6 driehoekjes van bakpapier uit die in de rondjes passen.
Stap 3:
Rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm. Steek met de kartelsteker 6 rondjes uit het deeg. Leg deze voorzichtig in de vormpjes en duw licht aan. Snijd het overtollige deeg van de rand af. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg de driehoekjes op het deeg. Vul de deegbakjes met blindbakbonen. Bak het deeg in de oven in circa 8 minuten stevig en goudbruin. Laat het deeg na het bakken een paar minuten rusten en verwijder de blindbakbonen en het bakpapier.
Frambozenvulling
Halveer de limoen en knijp het sap uit 1 helft. Meng de frambozenjam met het limoensap. Verdeel de frambozenvulling over de deegbodems.
Frangipane
Roer in de mixer de boter en de suiker luchtig. Voeg het ei toe. Meng het amandelmeel erdoor. Verdeel de frangipane over de frambozenvulling en bak de bakewells circa 6-8 minuten in de oven. Laat de bakewells iets afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Laat daarna volledig afkoelen.
Garnering
Verwarm de fondant tot 40 °C. Schep een lepel van de fondant over elke bakewell en garneer met een framboos.
Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery? >BEKIJK HIER DE RECEPTEN
0 reacties