Notenpasta
-
Rooster de hazelnoten goudbruin in de oven of in een droge koekenpan. Karamelliseer de suiker. Voeg de noten toe aan de karamel en laat vervolgens afkoelen op een vel bakpapier. Breek met behulp van het bakpapier de gekaramelliseerde noten in grove stukken. Maal deze fijn in het hakmolentje van de staafmixer of in een foodprocessor totdat er een gladde notenpasta ontstaat.
Pâte à bombe
-
Kook de suiker en het water tot een siroop van 115 °C. Klop de eidooiers en het ei in de mixer luchtig. Giet al kloppend de suikersiroop op het eimengsel. Laat op medium stand kloppen tot een luchtig schuim. Blijf kloppen tot het schuim op kamertemperatuur is.
Opbouw tosti
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Besmeer de plakken briochebrood met de boter en rooster in een pan of in de oven krokant.
-
Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de helft van de plakken brood met de notenpasta.
-
Houd paar kruisbessen, frambozen en aalbesjes achter om te garneren. Verwijder de steeltjes van de kruisbessen, halveer en prak ze. Verdeel de geprakte kruisbessen samen met wat frambozen en aalbesjes over de notenpasta. Beleg de besmeerde plakken met de tweede plak brood.
-
Verhoog de oventemperatuur naar 220 °C. Verdeel de pâte à bombe over de tosti’s en gratineer circa 10 minuten in de oven.
-
Garneer de tosti met de rest van het fruit en eventueel een takje munt. Bestuif met wat poedersuiker.
0 reacties