De beste bijgerechten voor bij de barbecue
Vlees, vis, gevogelte, groente en fruit: vrijwel alles kan op de barbecue. Maar een barbecue is pas echt compleet met heerlijke bijgerechten als salades, vers brood en heerlijke zelfgemaakte sausjes!
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Boot Huren Amsterdam. Klik op de foto's voor de bijbehorende recepten.
Groenten & Salades
Alleen maar vlees is ook een beetje saai... Dus vullen we de barbecue-maaltijd aan met heerlijke salades! Salades met aardappel, rijst, couscous, fruit, pasta of heel veel groenten: alles is mogelijk. Ook lekker: gril of pof groenten of aardappels op de barbecue. Beetje zout, peper en olijfolie eroverheen, meer heb je niet nodig.
Tip: een groot stuk vlees van de barbecue? Maak eens een brisket of pulled pork.
Brood
Je kan natuurlijk wat (stok)broodjes in huis halen, maar je kan óók zelf aan de slag gaan. Verras jouw gasten met heerlijke versgebakken brood, niks lekkerders dan dat! Ga je voor het doperwten-muntbrood, uienbrood of toch voor focaccia? Je vindt de recepten door op onderstaande foto's te klikken.
Ook lekker: maak met het vlees van de barbecue + verse broodjes een heerlijke hamburger.
Sausjes & Smeersels
Geen barbecue zonder eindeloos veel sausjes, smeersels en dips. Heb jij al eens zelf mayonaise of ketchup gemaakt? Of ga voor frisse tzatziki of pittige paprika chutney!
Drankjes
Goed blijven drinken hè, met deze zomerse warmte! Van sangria tot ijsthee of spoom: het is een stuk makkelijker met deze verfrissende zomerse drankjes.
Lees ook: met deze 5 tips drink je meer water.
Meer inspiratie
- Dit pittige gerecht met kaas is enorm populair in Zuid-Korea
- Met deze tips maak je de lekkerste pokébowl (+ recepten)
- Bakkers opgelet: dit Nutella-koekje maak je met slechts 4 ingrediënten
- 15x lekkere en gezónde recepten voor doordeweeks
- Verras je gasten met deze feestelijke kerstborrelboom
- Miljuschka: "Zo vier jij kerst zonder stress"
- Je hebt een kaasrasp waarschijnlijk altijd op de verkeerde manier gebruikt
- Voeg dit verrassende ingrediënt toe aan je klassieke tosti voor extra smaak
- Stoofperen: alle informatie over deze heerlijke peertjes! (+ recepten)
- Wát? Zo maak je witte-speculoosfudge in 5(!) minuten
- Wat is het verschil tussen speculaas en speculoos?
- Knoflook snijden, raspen of persen? Zo krijg je de sterkste smaak
- 12 originele recepten met bloemkool
- Zo maak je supereenvoudig een eigen chocoladeletter
- Verrassend: dit ingrediënt geeft meer smaak aan je pompoen
- Is pompoen gezond?
- Zó kook je boerenkool perfect gaar
- De verschillende paddenstoelsoorten en hoe te gebruiken
- Lekker stampen met de lekkerste stamppotrecepten
- Airfryer schoonmaken? Zo doe je dat (snel en efficient)