Snijd de limoenen in partjes en houd vier partjes apart. Verdeel de rest van de limoen over glazen en verdeel de suiker erover. Kneus de partjes limoen en de suiker voorzichtig met een muddler tot het limoensap zichtbaar vrijkomt en de suiker oplost. Pluk de munt en houd 4 takjes achter om te garneren. Verdeel de geplukte munt en de kersensiroop over glazen. Schep crushed ice in de glazen, vul verder af met het soda water en roer voorzichtig door. Garneer het glas met een partje limoen en takje munt en zet er een rietje in.
Tip: Crushed ice maak je heel makkelijk zelf. Schep ijsklontjes op een handdoek en vouw de handdoek goed dicht. Sla de ijsklontjes fijn met een pan.
Een muddler is de Engelse term voor een lange, doorgaans metalen, porseleinen, of kunststof staaf die gebruikt wordt om ingrediƫnten in het glas mee te kneuzen. Het is vergelijkbaar met een vijzel, waarbij het glas de kom is en de muddler de staaf.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
kersen mojito
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Impress Your Friends
De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.
Meesterkok AngĆ©lique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te wetenā¦Itās time to impress your friends!

Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties