Kersen mojito

3
Makkelijk

Bereidingswijze

10 minuten totale tijd

Snijd de limoenen in partjes en houd vier partjes apart. Verdeel de rest van de limoen over glazen en verdeel de suiker erover. Kneus de partjes limoen en de suiker voorzichtig met een muddler tot het limoensap zichtbaar vrijkomt en de suiker oplost. Pluk de munt en houd 4 takjes achter om te garneren. Verdeel de geplukte munt en de kersensiroop over glazen. Schep crushed ice in de glazen, vul verder af met het soda water en roer voorzichtig door. Garneer het glas met een partje limoen en takje munt en zet er een rietje in.

Tip: Crushed ice maak je heel makkelijk zelf. Schep ijsklontjes op een handdoek en vouw de handdoek goed dicht. Sla de ijsklontjes fijn met een pan.

Een muddler is de Engelse term voor een lange, doorgaans metalen, porseleinen, of kunststof staaf die gebruikt wordt om ingrediënten in het glas mee te kneuzen. Het is vergelijkbaar met een vijzel, waarbij het glas de kom is en de muddler de staaf.

Ingredienten

4
Personen

Kersen mojito

  • 2 limoenen
  • 2 tl rietsuiker
  • 200 ml kersensiroop
  • 1 bosje munt
  • 800 ml soda water
  • crushed ice
  • (diepvries) kersen om te garneren

Extra nodig

  • korte rietjes
  • 4 whiskeyglazen
  • muddler
Geef je waardering
3