Corria Houthuizen begon haar loopbaan als communicatie en PR specialist in de cosmeticabranche. Tijdens werkzaamheden in Frankrijk ontmoette ze een “neus”, een man met het unieke talent om parfums te creëren. Hij heeft haar voor het eerst kennis laten maken met wijn en wijnproeven om een geurenkader op te bouwen, zeg maar je neus te trainen. Na een tijdje in Zuid-Frankrijk zo ongeveer elke aanwezige wijnproducent te hebben bezocht, was ze verkocht: wijn moest en zou haar vak worden! En na eerst een paar jaar voor wijnproducenten en importeurs gewerkt te hebben, startte deze vinoloog in 1999 haar eigen bedrijf. 

Corria is Register Vinoloog en mede-eigenaar en directeur van de Wine & Food Communication Group, waarin verschillende gespecialiseerde activiteiten en diensten op het gebied van wijn- en food zijn ondergebracht. Waaronder evenementen, catering, activatie & promotie en educatie. 

Samen met haar man heeft ze nog twee bedrijven in internationale wijn- en drankengroothandel en productie; KegDrinks en KegFill.

En last but not least; Corria heeft de leukste, mobiele wijn & speciaal bier bar; The Tap House. Je komt The Tap House tegen op menig festival en evenement in Nederland.

Voor 24Kitchen zet ze haar expertise in om als wijnspecialist en  'liquid chef' de Nederlandse consument op laagdrempelige wijze bekend te maken met wijn en andere dranken. En natuurlijk Wijn & Spijs. “Ik kan er enorm van genieten als ik mensen kan enthousiasmeren voor wijn, het toegankelijk en begrijpelijk voor ze maken. Eten en koken zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met heerlijke dranken. En daar is zoveel over te vertellen en ontdekken dat ik me bij 24Kitchen als een vis in het water voel."

Corria maakte eerder het programma Impress Your Friends met Angélique Schmeinck, 24Christmas en Eten in de Tuin met Andy McDonald.

Bekijk alle recepten van Corria.