IJsthee van verveine met gember, komkommer en sinaasappel

22
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding:

Breng 1 liter water aan de kook in een pannetje. Voeg de verveine toe aan het water en roer er doorheen. Snijd in de tussentijd de komkommer met een dunschiller in lange slierten. Snijd de gember in plakjes en de sinaasappel in partjes.

Serveren:

Vul een glazen fles of karaf voor de helft met ijs. Doe de gember, partjes sinaasappel, komkommer en de steranijs er ook in. Voeg als laatste de verveine thee toe. Schud de fles een aantal keren zodat de smaken goed vrijkomen.

Ingredienten

4
Personen

IJsthee van erveine met gember, komkommer en sinaasappel

  • 1 liter water
  • 1 flinke gemberstronk
  • 1 komkommer
  • 2 handjes gedroogde of verse verveine
  • 2 stuks steranijs
  • 2 sinaasappel
  • 1 takje munt
Geef je waardering
22