De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

couscoussalade met geitenkaas

Breng het water aan de kook. Snijd de abrikozen in repen. Meng in een kom de couscous met de kurkuma, ras el hanout, abrikozen, een flinke snuf zout en rasp van de limoen. Bewaar de limoen. Schenk het kokende water op de couscous en dek af met een bord. Laat circa 10 minuten staan tot het vocht volledig in de couscous is getrokken.

20 min kooktijd
Couscoussalade met geitenkaas

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook. Snijd de abrikozen in repen. Meng in een kom de couscous met de kurkuma, ras el hanout, abrikozen, een flinke snuf zout en rasp van de limoen. Bewaar de limoen. Schenk het kokende water op de couscous en dek af met een bord. Laat circa 10 minuten staan tot het vocht volledig in de couscous is getrokken.

Ontdooi de tuinbonen en kook ze circa 2 minuten in een pan met water en een beetje zout en spoel koud met water. Snijd de radijzen in vieren, de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaten. Snijd de bosuien in dunne ringen en verkruimel de geitenkaas.

Meng de radijzen, komkommer, bosuien, cherrytomaten, geitenkaas, tuinbonen en een scheutje olijfolie extra vierge door de couscous. Pluk en snijd de blaadjes munt fijn en meng door de couscous. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en het sap van de limoen.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker