De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

paprikamayonaise

15 MIN
Paprikamayonaise

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Mix de eidooiers met de wijnazijn en mosterd kort in de blender. Snijd de paprika en tomaat in kleine stukjes. Halveer en pers de mandarijn. Voeg de paprika, tomaat, mandarijnsap en de honing toe. Breng op smaak met het zeezout en wat versgemalen peper. Pureer alles tot het glad is. Laat de blender draaien en schenk in een klein straaltje de olie erbij tot de mayonaise gaat binden.

Tip: als de tomaat of paprika veel vocht heeft bindt het minder goed. Voeg meer olie toe voor een dikkere mayonaise en minder olie voor een lichte dressingachtige mayonaise. Als je de saus na de bereiding een uur in de koelkast zet dan stijft deze op en is de structuur nog luchtiger.

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediënten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker