Angélique Schmeinck

Ingredienten

4
Personen

Paprikamayonaise

  • 2 eidooiers
  • 3 el witte wijnazijn
  • 4 tl gladde mosterd
  • 1 rode paprika
  • 2 kleine tomaten
  • 1 mandarijn
  • 1 el honing
  • 1 snufje zeezout
  • 250 ml olijfolie

Extra nodig

  • blender

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten
Mix de eidooiers met de wijnazijn en mosterd kort in de blender. Snijd de paprika en tomaat in kleine stukjes. Halveer en pers de mandarijn. Voeg de paprika, tomaat, mandarijnsap en de honing toe. Breng op smaak met het zeezout en wat versgemalen peper. Pureer alles tot het glad is. Laat de blender draaien en schenk in een klein straaltje de olie erbij tot de mayonaise gaat binden.

Tip: als de tomaat of paprika veel vocht heeft bindt het minder goed. Voeg meer olie toe voor een dikkere mayonaise en minder olie voor een lichte dressingachtige mayonaise. Als je de saus na de bereiding een uur in de koelkast zet dan stijft deze op en is de structuur nog luchtiger.

Geef je waardering

25
Paprikamayonaise