De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

paprikachutney

30 min kooktijd
Paprikachutney

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een pan met diepe bodem en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de paprika’s toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg kaneelpoeder, rozijnen, rozemarijn, witte wijnazijn en de suiker toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Breng vervolgens aan de kook. Laat circa 20 minuten inkoken. Bewaar in een weckpot zodra de paprikachutney is afgekoeld.

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediënten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker