Roberta Pagnier

Ingredienten

4
Personen

Paprikachutney

  • 3 rode paprika's
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 el rozijnen
  • 1 takje rozemarijn
  • 150 ml witte wijnazijn
  • 150 g suiker

Extra nodig

  • weckpot

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een pan met diepe bodem en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de paprika’s toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg kaneelpoeder, rozijnen, rozemarijn, witte wijnazijn en de suiker toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Breng vervolgens aan de kook. Laat circa 20 minuten inkoken. Bewaar in een weckpot zodra de paprikachutney is afgekoeld.

Geef je waardering

44
Paprikachutney