De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Uienbrood

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Uienbrood

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 220 °C.
  • Pel de uien en snijd ze in dikke plakken.
  • Ris de blaadjes van de tijm.
  • Smelt de helft van de boter in de vuurvaste tarte tatin vorm/pan en bak hierin de uien met flink zout en tijm 20 minuten op zacht vuur.
  • Giet de droge vermout erbij en laat 15 minuten doorbakken.
  • Meng 150 gram gruyère met de overige ingrediënten. Kneed het tot een stevige bal.
  • Meng de overige kaas door de uien. Giet nu de uien over in een ovenschaal wanneer je een pan hebt gebruikt. Maak van de deegbal een platte koek die de bovenkant van de vorm afsluit. Druk goed aan op de uien.
  • Doe 10 minuten op 220 graden °C in de oven. Verlaag de temperatuur dan naar 170 °C en bak nog eens 15 minuten

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.