De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

focaccia

Focaccia is een heerlijk Italiaans brood en ideaal om te serveren bij een kaasfondue tijdens Kerst of Oud en Nieuw! Met dit recept maak je het makkelijk zelf.

25 MIN
Focaccia

Een recept van

Hans van Wolde

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding

Verwarm de oven voor op 230°C

Los de verse gist en suiker op in het lauwe water. Meng dit met de bloem en vervolgens het zout. Meng de ingrediënten goed door elkaar met een spatel. Kneed het mengsel tot een stevig en soepel deeg. Maak een bol van het deeg en leg deze afgedekt in een schaal. Laat het deeg voor ca een uur rijzen op kamertemperatuur.

Verdeel na een uur het deeg gelijkmatig over een bakplaat of ovenschaal. Wrijf het goed in met olijfolie, bestrooi met grof zeezout en rozemarijn. Druk met vingers een paar kuiltjes in het brood. Bak de focaccia in 10 minuten af.

Serveren

Laat het brood even afkoelen en snijd het vervolgens in repen of blokken.

Krijg jij al uitslag bij de gedachte aan het kerstdiner, maar wil je wel graag indruk maken met nieuwe gerechten? Kijk dan naar de X-Masterclasses met Hans van Wolde, waarin de bekende sterrenchef van restaurant Beluga Loves You jou helpt op weg naar een culinair onbezorgde kerst. 

Tijdens speciale masterclasses geeft Hans handige tips & tricks zodat je thuis op hoog niveau, maar toegankelijke wijze aan de slag kan. Hierbij staan technieken & bereidingen zoals pocheren, konfijten en fileren centraal, waarmee je alle kanten op kan. Vanuit deze basis laat Hans zien dat je hiermee de perfecte basis hebt voor een gerecht en eigenlijk alle kanten op kan. Vervolgens kun je hiermee zelf aan de slag op weg naar een stressvrij kerstdiner! 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker