Vlierbessenlimonade en frambozenspoom

57
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd
Vlierbessenlimonade
Pluk de vlierbessen van de steel. Breng de vlierbessen met het water en de steranijs aan de kook en kook met deksel op de pan circa 20 minuten. Schenk door een zeef en laat afkoelen.

Frambozenspoom
Splits het ei en klop het eiwit in een vetvrije kom schuimig. Voeg de eerste helft van de suiker toe en klop het eiwit half stijf. Voeg de rest van de suiker toe en klop het eiwit tot stijve pieken. Schep de mengkom leeg en spoel de kom schoon met koud water. Schep het ijs in de mengkom en schenk hier een halve fles mousserende wijn bij.
Meng door elkaar tot de sorbet en de mousserende wijn goed gemengd zijn. Spatel er nu rustig het eiwit doorheen en schenk dit in de flûtes. Schenk er nog een beetje mousserende wijn overheen.

Serveren
Serveer de vlierbessensiroop met ijswater in een mooie kan.

Tip: een lekker alternatief voor frambozensorbet is citrussorbet.

Ingredienten

6
Personen

Vlierbessenlimonade

  • 1 kg vlierbessen
  • 100 ml water
  • 2 steranijs

Frambozenspoom

  • 1 ei
  • 2 el suiker
  • 300 g frambozensorbet
  • 1 fles mousserende wijn

Extra nodig

  • fijne zeef
  • 6 champagneflûtes
Geef je waardering
57