Zomerse hamburgers met avocado, chorizo en oude kaas
-
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Steek de bbq aan, of verhit een grillpan zonder olie of boter.
-
Snijd de courgette in plakken. Besprenkel de maiskolf, de courgette plakken en de uienringen met wat olijfolie, peper en zout.
-
Grill de hamburgers 10 minuten, beleg de burgers de laatste 4 minuten met een plak kaas.
-
Leg de plakken courgette, de rode uienringen en de maiskolf op de bbq, keer de groenten regelmatig.
-
Bak de chorizo in 2 minuten knapperig op de bbq.
-
Rasp de schil van de limoen. Pers een halve limoen uit. Meng het limoenrasp en sap, de fijngehakte peterselie door de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
-
Scheur de blaadjes sla los van de krop. Besmeer de broodjes met de mayonaise. Verdeel de sla, cheeseburgers, plakken chorizo, courgette en de rode uien over de broodjes.
-
Snijd de maiskorrels van de kolf. Verdeel de mais en de avocado als laatst over de burgers en serveer direct.
0 reacties