De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zomerse hamburgers met avocado, chorizo en oude kaas

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Steek de bbq aan, of verhit een grillpan zonder olie of boter.

Snijd de courgette in plakken. Besprenkel de maiskolf, de courgette plakken en de uienringen met wat olijfolie, peper en zout.

20 min kooktijd
Zomerse hamburgers met avocado, chorizo en oude kaas

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Steek de bbq aan, of verhit een grillpan zonder olie of boter.

Snijd de courgette in plakken. Besprenkel de maiskolf, de courgette plakken en de uienringen met wat olijfolie, peper en zout. Grill de hamburgers 10 minuten, beleg de burgers de laatste 4 minuten met een plak kaas.

Leg de plakken courgette, de rode uienringen en de maiskolf op de bbq, keer de groenten regelmatig. Bak de chorizo in 2 minuten knapperig op de bbq. Rasp de schil van de limoen. Pers een halve limoen uit. Meng het limoenrasp en sap, de fijngehakte peterselie door de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Scheur de blaadjes sla los van de krop. Besmeer de broodjes met de mayonaise. Verdeel de sla, cheeseburgers, plakken chorizo, courgette en de rode uien over de broodjes. Snijd de maiskorrels van de kolf. Verdeel de mais en de avocado als laatst over de burgers en serveer direct.

Voor de Zin in de Zomer Special zijn de chefs naar de Dominicaanse Republiek afgereisd, op zoek naar culinaire inspiratie om jouw zomer lekkerder te maken! Danny, Angélique, Hugo, Estée en Mounir nemen je mee tijdens hun avontuur door het land én op het water. Van cacaoplantages tot varen op een catamaran en van kokosnoten uit de boom tot koken met locals; je ziet het allemaal in de heerlijke Zin in de Zomer Special!

Kijk voor de recepten en meer inspiratie om jouw zomer lekkerder én makkelijker te maken op 24Kitchen.nl.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker