Voorbereiding
-
Schil en halveer de aardappelen. Kook in ongeveer 20 minuten de aardappelen gaar. Giet de aardappelen af en laat ze droogstomen. Snijd ze daarna in kleinere stukjes en bewaar gekoeld in een afsluitbare bak.
-
Maak de haricots verts schoon. Breng een ruime pan water aan de kook. Blancheer de boontjes in 5 minuten. Schep ze daarna in een mengkom met ijskoud water om af te koelen. Giet af en bewaar in een afsluitbaar bakje in de koelkast.
-
Snipper een ui. Meng dan voor de gehaktballen het gehakt met het ei, maïzena, gesnipperde ui, mosterd, kerriepoeder, nootmuskaatpoeder en peper en zout naar smaak. Kneed het gehakt goed door en vorm er 4 ballen van. Rol de ballen daarna door wat maïzena.
-
Snijd voor de saus de uien in halve ringen. Bak de gehaktballen in een braadpan met de roomboter en een beetje zonnebloemolie rondom bruin. Voeg dan de uienringen toe. Als de ui wat zachter wordt voeg je het bouillonblokje, de ketjap manis, de tomatenketchup en het water toe. Roer voorzichtig door en laat dit op laag vuur, met deksel, zo’n 25 minuten sudderen. Laat de gehaktballen in de saus afkoelen. Bewaar de gehaktballen met de saus gekoeld in een bak die geschikt is voor de magnetron.
Afmaken
-
Zet twee ruime koekenpannen op het vuur. Bak in één pan de aardappelen goudbruin in wat zonnebloemolie.
-
Snipper ondertussen de ui. Wanneer de aardappelen kleur krijgen ga je de ui in de andere pan aanfruiten, daarna voeg je de spekblokjes toe en iets later de boontjes.
-
Verwarm ondertussen de gehaktballen in de saus in de magnetron voor 4 à 5 minuten op 700 watt.
-
Verdeel de gebakken aardappels en haricots verts over de borden. Schep er een gehaktbal met wat extra saus bovenop.
0 reacties