De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Appelcake met gezouten karamel

Dit heerlijke gerecht is het perfecte dessert voor de appeltaart-liefhebbers. Miljuschka deelt haar ambachtelijke recept.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Snel met Mil Appelcake met gezouten karamel

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Dit dessert is speciaal voor alle appeltaart-liefhebbers! Heerlijk met een bolletje vanille ijs en een flinke dot slagroom. Miljuschka deelt haar ambachtelijke recept.

Bereidingswijze

Stap 1: 
Verwarm de oven voor tot 180°C. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd dan in plakjes. Smelt de boter.  

Stap 2: 
Doe de golden syrup, water en de helft van de lichte basterdsuiker in een steelpan en breng aan de kook. Blijf al roerend verwarmen tot de suiker is opgelost en een karamel-achtige saus ontstaat. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.  

Stap 3: 
Vet een de ovenschaal in. Verdeel de plakken appel over de bodem van de ovenschaal.  Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg het zout en de rest van de suiker toe. Meng in een andere kom de gesmolten boter, het ei en de melk met een garde tot een glad mengsel. Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten door elkaar met een spatel.  

Stap 4: 
Voeg een flinke snuf zoutvlokken toe aan de iets afgekoelde karamel en breng eventueel nog iets meer op smaak met meer zoutvlokken. Giet de karamel over de appels in de ovenschaal. Giet het cakebeslag erover en bak 25-30 minuten in het midden van de oven of totdat de bovenkant van de cake licht terugveert als je er zachtjes op drukt met je vinger.  Serveer met ongezoete geklopte slagroom of ijs.   

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA

Een gloednieuw programma: 'Snel met Miljuschka'! In dit programma geeft 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen tips om een gezonde en vooral lekkere gezinsmaaltijd snel op tafel te toveren, voor doordeweeks én in het weekend.

 

Snel met miljuschka

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Lekker
Ellen Kranen
31-01-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.