Rooster de noten in een droge koekenpan circa 3 minuten. Hak de noten grof.
Snijd de aardbeien in kwarten. Indien druiven worden gebruikt i.p.v blauwe bessen, halveer deze. Sla met een houten pollepel rondom op de granaatappel. Halveer de granaatappel. Hou een helft boven een kom en sla met de pollepel op de bovenkant. Hierdoor ‘schieten’ de pitjes eruit. Voeg het fruit toe aan een kom. Meng de gehakte noten er doorheen.
Schil de appels. Snijd elke appel in zes parten en snijd de partjes mooi rond (tourneren).
Verhit de honing in een koekenpan en voeg de appelpartjes en de saffraan toe. Verwarm net zo lang tot de honing begint te bruisen, zet het vuur lager en bak de appels totdat de honing uitgebruisd is.
Serveren
Verdeel de fruitsalade over borden. Leg de appelpartjes naast de salade en besprenkel met de gekarameliseerde honing. Garneer met de munt en een honingraat.
0 reacties