Maïsbrood met spek en jalapeño

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Roer de droge ingrediënten behalve de baking soda door elkaar.
  • Daarna de melk, karnemelk, ei en baking soda.
  • Smelt 25 gram van de Crisco in de vuurvaste ovenschaal boven het vuur en de rest van de Crisco in een pannetje.
  • Roer de natte ingredienten bij de droge en voeg als laatste de gesmolten Crisco uit het pannetje erbij.
  • Doe het mengsel in de pan op hoog vuur. Laat het 4 minuten bakken en dan krijgt het meteen een knapperig randje.
  • Snijd de spek in stukjes en de jalapeño in ringen.
  • Strooi over de bovenkant de spek en peper.
  • Zet het daarna met ovenhandschoenen in de oven en bak 25 minuten.

Ingredienten

4
Personen

Maïsbrood met spek en jalapeño

  • 8 plakken doorregen spek
  • 1 Jalapeño
  • 170 g maïsmeel
  • 60 g bloem
  • 1 tl zout
  • 1 el bakpoeder
  • 240 ml karnemelk
  • 120 ml melk
  • 1 ei
  • 0.5 tl baking soda
  • 75 g Crisco

Extra nodig

  • 1 vuurvaste ovenschaal of een tarte tatin vorm
Geef je waardering
0