De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gepofte zoete aardappel met hollandse garnalen

erwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappels goed schoon en prik ze in met een vork. Bestrijk de aardappels met olijfolie en pak ze losjes maar luchtdicht in aluminiumfolie.
Laat de aardappels circa 45 min gaar poffen in de oven.

45 min voorbereidingstijd
25 min kooktijd
Gepofte zoete aardappel met Hollandse garnalen

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappels goed schoon en prik ze in met een vork. Bestrijk de aardappels met olijfolie en pak ze losjes maar luchtdicht in aluminiumfolie.

Laat de aardappels circa 45 min gaar poffen in de oven. De aardappels zijn gaar als deze zacht van binnen zijn. Laat ze even afkoelen tot ze lauw zijn.

Rasp de limoenschil. Pers 2 limoenen uit. Pel en pers de knoflook. Snijd de bieslook fijn. Meng de crème fraîche met de limoenschil, limoensap, knoflook en bieslook. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de aardappels voorzichtig in met een mes zonder deze volledig door te snijden. Vul de inkeping voorzichtig met de veldsla. Lepel hier wat crème fraîche op en verdeel de garnalen over de aardappels. Eindig met wat versgemalen peper.

In de maand december rijden de chefs van 24Kitchen in de meest bijzondere foodtrucks door Nederland om nietsvermoedende mensen met diabetes te verrassen met een feestelijk diner. Chefs Miljuschka Witzenhausen, Roberta Pagnier, Danny Jansen en Hugo Kennis gaan de uitdaging aan en worden geholpen door vrienden, familie, collega’s, buren of andere dierbaren van de persoon die verrast wordt. Samen organiseren ze in deze koude wintermaand een feestelijk diner op een bijzondere locatie, waarbij aan alles wordt gedacht. Dit programma zit vol tips en tricks om zelf ook een feestelijk diner te organiseren.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker