De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Brunchrecepten: van hartig tot zoet

Wat zet je op tafel voor een brunch? Hier vind je de beste brunch ideeën! Van koude tot warme brunchgerechten.
Brunchen

Chef aan het woord

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

"Kerst, Pasen of gewoon een relaxte zondag: er is altijd wel een moment voor een gezellige brunch. Van hartige tot zoete gerechten – lekker en simpel. Dit zijn recepten voor brunch die niet op jouw tafel mogen ontbreken. Aan de slag!"

Zoete brunchrecepten

Brunch ideeën nodig? Deze brunchhapjes helpen je op weg!

Zoete brunchrecepten

  • Chocoladecroissant-pudding

    De croissantpudding is perfect voor een lekkere paasbrunch. De zoete smaken en zachte textuur zijn een echte traktatie.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Croissants

    De lekkerste croissants eet je in Frankrijk of maak je natuurlijk zelf. Dit populaire broodje vergt wat tijd om te maken, maar heeft een heerlijk eindresultaat als vooruitzicht.

    voorbereidingstijd 70 min
    oventijd 25 min
    wachttijd 1710 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Scones met mandarijnenmarmelade

    Scones zijn erg populair in het Verenigd-Koninkrijk. Deze variant met mandarijnenmarmelade is lekker fris. Met dit recept maak jij zelf de beste scones!

    voorbereidingstijd 45 min
  • Bananenpannenkoekjes met havermout en kokos

    Deze bananenpannenkoekjes met havermout en kokos zijn het perfecte voedzame ontbijt of tussendoortje.

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van 24Kitchen
    24Kitchen logo
  • Makkelijke rijstpuddinkjes met kokos en koffie

    Doe de rijst met de kokosmelk, water, espresso, zout en het kaneelstokje in een pan met dikke bodem. Roer zodat alles gemengd is en breng op middelhoog vuur aan de kook met de deksel op de pan.

  • Amerikaanse ontbijtmuffins 

    Deze Amerikaanse ontbijtmuffins zijn perfect op de zaterdag ochtend maar ook ideaal om mee te nemen.

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Pain au chocolat

    Zie hier: dé pain au chocolat. Ontbijt als een god in Frankrijk met deze heerlijke chocoladebroodjes. 

    voorbereidingstijd 180 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Bananenbrood

    Zin in een snelle én lekkere traktatie? Met dit makkelijke bananenbrood recept rolt er in mum van tijd een smeuïg tussendoortje uit de oven.

    voorbereidingstijd 15 min
    oventijd 45 min
    Een recept van Estée Strooker
    Miniatuurvoorbeeld
  • American pancakes recept

    Fan van American pancakes? Probeer ze dan eens zelf te maken. Maak het originele, extra luchtige, American pancakes recept van Rudolph op 24Kitchen. 

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

Hartige brunchrecepten

Ook lekker: deze koude en warme brunchrecepten! Tip: kies recepten uit voor brunch ie je op voorhand kan maken. 

Hartige brunchrecepten

  • Paasbrunch preiquiches

    Klassieker wordt het niet: deze mini-preiquiches mogen niet ontbreken tijdens een paasbrunch!

    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 15 min
    wachttijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Gerookte-kipsalade met mandarijn en walnoten

    Gerookte-kipsalade met mandarijn en walnoten

  • Brunchkrans met roerei, gerookte zalm, bieslook en graskaas

    Maak indruk op je tafelgasten met deze hartige gevulde croissants met roerei, gerookte zalm, bieslook en graskaas!

    voorbereidingstijd 15 min
    oventijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Groenterol van omelet en geroosterde groenten

    Dat is even een keer wat anders!

    Een recept van 24Kitchen
    24Kitchen logo
  • High tea sandwiches met komkommer en gerookte zalm

    Deze Engelse komkommer en zalmd sandwiches zijn de perfecte kleine broodjes voor tijdens een brunch. Rudolph legt je uit hoe je dit makkelijk zelf kan maken. 

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Groene shakshuka

    Een heerlijk recept voor shakshuka met lekker veel groente. 

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Worstenbroodjes uit Rudolphs Bakery

    Worstenbroodjes zijn in Noord-Brabant wat pizza voor Italië is. En als je deze worstenbroodjes uit Rudolphs Bakery proeft, snap je waarom.

  • Boerenomelet met champignons, spek en oude kaas

    Het ultieme recept voor een goedgevulde boerenomelet met champignon, spekblokjes en geraspte oude kaas.

    Een recept van 24Kitchen
    24Kitchen logo
  • Quiche met broccoli en cherrytomaten

    Het is De Nationale Week zonder Vlees! In deze week staan de lekkerste vegetarische en veganistische recepten centraal.

    voorbereidingstijd 25 min

Brunch: wat is het precies?

Wat is een brunch?

Brunch is een samentrekking van breakfast en lunch. Met andere woorden: ergens tussen een laat ontbijt en een vroege lunch. Het beste van twee werelden dus. 

paasbrunch vlechtbrood

Wat eet je bij een brunch​?

Wat zet je eigenlijk op tafel voor een brunch? Bij een brunch eet je een mix van ontbijt- en lunchgerechten. Populaire recepten voor brunch zijn wentelteefjes, pannenkoeken en croissants. Bekende, hartige brunchrecepten zijn: avocado toast, quiche, salades, sandwiches en gepocheerde eieren (met zalm). 

Miniatuurvoorbeeld

Hoe laat is brunch​?

"Brunchtijd is ergens tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Maar dit komt vaak niet zo nauw. Het is een flexibele maaltijd die tussen ontbijt en lunch in valt, perfect voor liefhebbers van uitslapen."

Miniatuurvoorbeeld

Wat is een bottomless brunch​?

Tijdens een bottemless brunch of boozy brunch worden er (onbeperkt) alcoholische drankjes geserveerd. Dit zijn vaak populaire brunchdrankjes als prosecco, mimosa's, bellini's of bloody mary's.

bellini

Hoeveel beleg voor brunch?

De hoeveelheid beleg hangt een beetje af van hoeveel mensen je verwacht en wat je allemaal op tafel zet. Reken ongveer 100 tot 150 gram per persoon aan hartig beleg en 50 gram aa zoet beleg.

Miniatuurvoorbeeld

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.