PLUS

Ingredienten

4
Personen

Voor de puddinkjes

  • 120 g risottorijst
  • 800 ml kokosmelk
  • 50 ml water
  • 100 ml extra sterke Bio+ Koffiepads Dutch Roast
  • snufje zout
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eidooier
  • 75 g kristalsuiker
  • 50 g Bio+ Chocolade Puur 72%
  • kokosrasp naar smaak

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Doe de rijst met de kokosmelk, water, espresso, zout en het kaneelstokje in een pan met dikke bodem. Roer zodat alles gemengd is en breng op middelhoog vuur aan de kook met de deksel op de pan. Kook gedurende 20 minuten onder regelmatig roeren totdat de rijst beetgaar is.

Proef of de rijst gaar is en kook indien nodig nog even door. Roer de eidooier los met de suiker. Haal de pan van het vuur, verwijder het kaneelstokje en roer voorzichtig maar snel het ei-suikermengsel erdoor. Verwarm nog een paar minuten op laag vuur.  

Verdeel de rijstpudding over schaaltjes en garneer met geraspte chocolade en kokosrasp.

Geef je waardering

33
Makkelijke rijstpuddinkjes met kokos en koffie