Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

1. Warm eten mag best 

Het is een misvatting dat je koud moet eten met warm weer. Een lichte bouillon is bijvoorbeeld goed om vocht vast te houden. Hetzelfde geldt voor het drinken van thee. In de bouillon kun je dan groenten doen die je niet per se hoeft te garen, zoals taugé of spinazie.'

2. Pikant Oosters eten

In Oosters eten zit over het algemeen weinig verzadigd vet. Ze gebruiken nauwelijks room, maar juist olie met een lekkere smaak, zoals sesamolie. Als je het eten pittig maakt, dan ga je daar een beetje door zweten en dat is goed. Ook krijg je bij het eten van Thais of Vietnamees weer het vakantiegevoel.'

3. Gebruik fruit 

Je kunt in deze tijden heel gemakkelijk fruit verwerken in je eten. Het is volop te koop en maakt je gerechten friszoet. Je kunt het wokken of door salades doen. Of je legt bijvoorbeeld perzik of watermeloen met feta op de barbecue. Het is licht en zomers.

4. De tray-bake 

Hierbij gebruik je één ovenplaat waar je alles op gooit. Dat kost minder tijd, zo hoef je minder lang in de keuken te staan én je kunt variëren. Je kunt stukken groente gebruiken, maar ook aardappels, verse kruiden, noten en bijvoorbeeld een stuk zalm of gemarineerde kip.

5. Buiten koken 

Met dit mooie weer wil je niet graag lang binnen in de keuken staan. Daarom kun je ook gewoon buiten gaan koken. Bijvoorbeeld door buiten een stellage te maken. Ook hoeft een barbecue helemaal niet veel tijd te kosten.