Zalm-recepten, dit zijn onze lekkerste:

 

Zalm met aardappel, venkel en aïoli

Aardappelen, vis en groente. Niets meer en niets minder dan dat, maar precies genoeg om een perfecte maaltijd neer te zetten. Om het gerecht af te maken, maak je zelf aïoli oftewel knoflookmayonaise. 

Miniatuur

Poképlate met gemarineerde zalm

Dit gerecht is een knipoog naar de enorm populaire pokébowl. Een Hawaïaans gerecht met verse vis, rijst en groente. Ons recept heeft exact dezelfde samenstelling, maar wordt op een bord geserverveerd in plaats van een kom.

Miniatuur

Frisse parelcouscous met gebakken zalm

Gezonder dan dit kan het bijna niet worden. In dit gerecht zit bijna alles wat goed voor je is: noten, vis en groenten. Ook is dit recept eenvoudig te maken en is klaar binnen 30 minuten. Wat wil je nog meer?

Miniatuurvoorbeeld

Zalm op spruiten met noedelsalade

De geliefde zalm wordt gecombineerd met een misschien wat minder geliefde groente: spruiten. Wij kunnen je verzekeren dat onze groene vrienden hun bittere smaak verliezen door de zelfgemaakte teriyakisaus. De saus past ook nog eens perfect bij de zalm.

Miniatuurvoorbeeld

Dragon-pastinaakpuree met zalm uit de oven

Voor dit gerecht bak je de zalm op de huid. Hierdoor krijgt-ie een knapperig krokantje, of zoals wij zeggen, het allerlekkerste stukje van de vis. Naast de zalm maak je een bijzondere aardappelpuree met pastinaak en verse dragon. 

Miniatuurvoorbeeld

Gravad lax met groene asperges en mierikswortelmayonaise

Dit recept is perfect voor een uitgebreide brunch. Als je dit wil serveren, let er dan wel op dat je een dag van tevoren al de keuken in duikt voor de voorbereiding. De marinade moet namelijk 24 uur intrekken, maar het wachten zal het dubbel en dwars waard zijn.

Miniatuur