De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

maki sushi met zalm en avocado

Deze maki sushi vullen we met heerlijke gemarineerde zalm, avocado en frisse komkommer. Aan tafel!

30 min voorbereidingstijd
30 min wachttijd
maki sushi zalm

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Met een beetje oefening wordt sushi maken een eitje! Gebruik een sushimat om het jezelf makkelijker te maken."

Bereidingswijze

Sushirijst

  1. Was en kook de sushirijst. Verspreid de sushirijst over een plat breed bord en breng op smaak met mirin en rijstazijn.

Sushivulling

  1. Snijd de roze zalm in plakken. Maak de avocado schoon en snijd in reepjes. 

Sushi rollen

  1. Wikkel de sushimat in huishoudfolie en leg er een vel nori op. Verdeel de sushirijst over de norivellen en laat hierbij 3 cm van de rand vrij. 

  2. Beleg de helft van de norivellen met avocado en de andere helft met de zalm. Rol de norivellen strak op en snijd de sushirol in stukken en serveer.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker