De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hartige verjaardagstaart

Geen zin in zoet maar wil je wel een verjaardagstaart? Dit recept van Rudolph is de ideale oplossing.

90 min kooktijd
Altijd feest! Hartige Verjaardagstaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Geen zin in zoet maar wil je wel een verjaardagstaart? Dit recept van Rudolph is de ideale oplossing.

Bereidingswijze

Zalmvulling 
Stap 1: 
Snijd de gerookte zalm in stukjes. Snijd van ongeveer tweederde van de dille de fijne topjes eraf. Bewaar de rest van de dille als garnering.  

Stap 2: 
Pureer de zalm samen met dille, crème fraîche en mosterd in de keukenmachine of met een staafmixer. Breng de vulling op smaak met zout en peper. 

Eivulling
Kook de eieren voor 8 minuten, laat ze schrikken in koud water en pel ze. Hak de gekookte eieren fijn en meng ze in een kom met de mayonaise en aromat tot een smeuïge eiersalade. 

Roomkaascrème 
Rasp de mierikswortel. Meng in een kom de roomkaas met de mierikswortelrasp en citroensap tot een smeerbare crème. 

Opbouwen taart 
Stap 1: 
Leg een laag boterhammen zonder korst in de taartring. En bestrijk deze gelijkmatig met de zalmvulling. Verdeel hierover nog een laag boterhammen. Bestrijk deze gelijkmatig met de eivulling. Verdeel daarover nog een derde een laatste laag brood. Druk het geheel stevig aan. 

Stap 2: 
Haal de taartring er voorzichtig vanaf en smeer de taart aan de bovenkant en rondom strak af met de roomkaascrème.  

Decoratie 
Stap 1: 
Halveer de cherrytomaten en snijd komkommer in halvemaantjes en de augurken in plakjes. 

Stap 2: 
Hak de tuinkruiden fijn. Druk kruiden tegen de rand totdat de taart rondom helemaal is bedekt.  

Stap 3: 
Spuit met behulp van een spuitzak toefjes roomkaascrème op de taart. En verdeel de gehalveerde tomaten, plakjes augurk en komkommer en walnoten over de toefjes. Laat de taart minstens een uur (of een nacht) opstijven in de koelkast. Snijd voor het serveren in gelijke punten. 

Zalmvulling 
Stap 1: 
Snijd de gerookte zalm in stukjes. Snijd van ongeveer tweederde van de dille de fijne topjes eraf. Bewaar de rest van de dille als garnering.  

Stap 2: 
Pureer de zalm samen met dille, crème fraîche en mosterd in de keukenmachine of met een staafmixer. Breng de vulling op smaak met zout en peper. 

Eivulling 
Kook de eieren voor 8 minuten, laat ze schrikken in koud water en pel ze. Hak de gekookte eieren fijn en meng ze in een kom met de mayonaise en aromat tot een smeuïge eiersalade. 

Roomkaascrème  
Rasp de mierikswortel. Meng in een kom de roomkaas met de mierikswortelrasp en citroensap tot een smeerbare crème. 

Opbouwen taart 
Stap 1: 
Leg een laag boterhammen zonder korst in de taartring. En bestrijk deze gelijkmatig met de zalmvulling. Verdeel hierover nog een laag boterhammen. Bestrijk deze gelijkmatig met de eivulling. Verdeel daarover nog een derde een laatste laag brood. Druk het geheel stevig aan. 

Stap 2: 
Haal de taartring er voorzichtig vanaf en smeer de taart aan de bovenkant en rondom strak af met de roomkaascrème.  

Decoratie 
Stap 1: 
Halveer de cherrytomaten en snijd komkommer in halvemaantjes en de augurken in plakjes. 

Stap 2: 
Hak de tuinkruiden fijn. Druk kruiden tegen de rand totdat de taart rondom helemaal is bedekt.  

Stap 3: 
Spuit met behulp van een spuitzak toefjes roomkaascrème op de taart. En verdeel de gehalveerde tomaten, plakjes augurk en komkommer en walnoten over de toefjes. Laat de taart minstens een uur (of een nacht) opstijven in de koelkast. Snijd voor het serveren in gelijke punten. 

KIJK HIER VOOR ALLE ANDERE RECEPTEN VAN ALTIJD FEEST!

In het nieuwe progamma "Altijd feest!" deelt Rudolph zijn recepten voor als er iets te vieren is. Van bruiloften tot gezellige buurtfeesten, met de recepten van de 24Kitchen-chef wordt het gegarandeerd een feestje.

 

 

 

Altijd Feest!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker