Zalmvulling
Stap 1:
Snijd de gerookte zalm in stukjes. Snijd van ongeveer tweederde van de dille de fijne topjes eraf. Bewaar de rest van de dille als garnering.
Stap 2:
Pureer de zalm samen met dille, crème fraîche en mosterd in de keukenmachine of met een staafmixer. Breng de vulling op smaak met zout en peper.
Eivulling
Kook de eieren voor 8 minuten, laat ze schrikken in koud water en pel ze. Hak de gekookte eieren fijn en meng ze in een kom met de mayonaise en aromat tot een smeuïge eiersalade.
Roomkaascrème
Rasp de mierikswortel. Meng in een kom de roomkaas met de mierikswortelrasp en citroensap tot een smeerbare crème.
Opbouwen taart
Stap 1:
Leg een laag boterhammen zonder korst in de taartring. En bestrijk deze gelijkmatig met de zalmvulling. Verdeel hierover nog een laag boterhammen. Bestrijk deze gelijkmatig met de eivulling. Verdeel daarover nog een derde een laatste laag brood. Druk het geheel stevig aan.
Stap 2:
Haal de taartring er voorzichtig vanaf en smeer de taart aan de bovenkant en rondom strak af met de roomkaascrème.
Decoratie
Stap 1:
Halveer de cherrytomaten en snijd komkommer in halvemaantjes en de augurken in plakjes.
Stap 2:
Hak de tuinkruiden fijn. Druk kruiden tegen de rand totdat de taart rondom helemaal is bedekt.
Stap 3:
Spuit met behulp van een spuitzak toefjes roomkaascrème op de taart. En verdeel de gehalveerde tomaten, plakjes augurk en komkommer en walnoten over de toefjes. Laat de taart minstens een uur (of een nacht) opstijven in de koelkast. Snijd voor het serveren in gelijke punten.
Zalmvulling
Stap 1:
Snijd de gerookte zalm in stukjes. Snijd van ongeveer tweederde van de dille de fijne topjes eraf. Bewaar de rest van de dille als garnering.
Stap 2:
Pureer de zalm samen met dille, crème fraîche en mosterd in de keukenmachine of met een staafmixer. Breng de vulling op smaak met zout en peper.
Eivulling
Kook de eieren voor 8 minuten, laat ze schrikken in koud water en pel ze. Hak de gekookte eieren fijn en meng ze in een kom met de mayonaise en aromat tot een smeuïge eiersalade.
Roomkaascrème
Rasp de mierikswortel. Meng in een kom de roomkaas met de mierikswortelrasp en citroensap tot een smeerbare crème.
Opbouwen taart
Stap 1:
Leg een laag boterhammen zonder korst in de taartring. En bestrijk deze gelijkmatig met de zalmvulling. Verdeel hierover nog een laag boterhammen. Bestrijk deze gelijkmatig met de eivulling. Verdeel daarover nog een derde een laatste laag brood. Druk het geheel stevig aan.
Stap 2:
Haal de taartring er voorzichtig vanaf en smeer de taart aan de bovenkant en rondom strak af met de roomkaascrème.
Decoratie
Stap 1:
Halveer de cherrytomaten en snijd komkommer in halvemaantjes en de augurken in plakjes.
Stap 2:
Hak de tuinkruiden fijn. Druk kruiden tegen de rand totdat de taart rondom helemaal is bedekt.
Stap 3:
Spuit met behulp van een spuitzak toefjes roomkaascrème op de taart. En verdeel de gehalveerde tomaten, plakjes augurk en komkommer en walnoten over de toefjes. Laat de taart minstens een uur (of een nacht) opstijven in de koelkast. Snijd voor het serveren in gelijke punten.
2 reacties
Op korte termijn staat dit programma niet op de planning om opnieuw uitgezonden te worden. Maar houd vooral de tv-gids in de gaten.
Groeten,
Team-24Kitchen