De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

zalm met aardappel, venkel en aioli

Een AVG'tje maar dan met de v van vis. Erg lekker met zelfgemaakte knoflookmayonaise, beter bekend als aioli.

35 min kooktijd
Zalm met aardappel, venkel en aioli

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

"Dit is een lekkere en voedzame maaltijd. De knoflookmayonaise is extra lekker omdat die zelf gemaakt is."

Bereidingswijze

Zalm met aardappel, venkel en aioli

 1. Schil de aardappels, doe ze in een pan met koud water en zout en breng aan de kook. Kook in circa 20 minuten gaar.

 2. Schil de wortels met een dunschiller en snijd het loof op 2-3 cm af. Halveer evt. grotere wortels in de lengte. Blancheer de wortels beetgaar in kokend gezouten water.

 3. Rooster het anijszaad enkele minuten in een droge koekenpan. Kneus het zaad in een vijzel.

 4. Pel de knoflook en wrijf met de vijzel fijn of rasp op een fijne rasp. Doe over in een kom. Voeg de eidooiers en wat zout en peper toe. Knijp ½ citroen uit boven de kom. Begin te kloppen en voeg eerst druppelsgewijs, later in een dun straaltje 500-600 ml zonnebloemolie toe, tot je een dikke aioli hebt.

 5. Giet de wortels af, doe ze terug in de pan en zet terug op het vuur. Voeg een scheut olijfolie, zout, peper en het anijszaad. Zodra het begint te sputteren, draai je het vuur uit. Hussel de pan om de wortels te glaceren.

 6. Schaaf of snijd de venkelknollen fijn op een mandoline, met een dunschiller of een kaasschaaf. Bewaar het loof. Maak de gesneden venkel aan met de witte balsamico, een scheut olijfolie, een kneepje citroensap, zout en peper.

 7. Giet de aardappels af en laat ze uitdampen.

 8. Snijd de huid van de zalmfilets in met een scherp mes en bestrooi met zout en peper. Bak de zalm rosé in een scheut olijfolie in een hete koekenpan. Bak de zalm eerst op de huidkant en draai niet te snel om, pas als de huid bruin is. Snijd partjes citroen.

 9. Serveer de zalm met de venkel, wortels en aardappels. Lepel de aioli erop. Bestrooi met fijngesneden venkelloof. Serveer er parten citroen bij.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker