Zet de waterkoker aan. Snijd de lasagnevellen, liefst met een geribbeld mesje, in de lengte in 2 cm brede reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn met de spinazie en de helft van de zalm. Rasp de citroenschil en de parmezaan fijn, maar houd ze apart. Zet een koekenpan van 28 cm op hoog vuur.
Giet een klein scheutje olijfolie in de hete pan en doe de lente-uitjes, spinazie, gehakte zalm en citroenschil erbij. Doe de pasta in de pan en giet er voorzichtig zoveel kokend water bij tot de pasta net onder staat – ongeveer 250 ml. Laat de boel 4 minuten koken, of tot de pasta het meeste water geabsorbeerd heeft, en blijf regelmatig roeren tot je een mooie saus hebt. Giet er als het nodig is nog een extra scheutje water bij. Draai het vuur uit, pers het citroensap erbij, roer de hüttenkäse en parmezaan erdoor, en breng op smaak met peper en zout. Scheur de rest van de zalm boven de pan en sprenkel er als je wilt nog een paar drupjes extra vierge olijfolie over.
ENERGIE
431kcal
VET
14,8 g
VERZ. VET
4g
EIWIT
29,5 g
KOOLHYD.
43,6 g
SUIKER
4,7g
ZOUT
1,7g
VEZELS
3,1g
0 reacties