De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta met gerookte zalm

Deze supersnelle pasta met spinazie, lente-uitjes, citroen, Hüttenkäse & parmezaan maak je in slechts een pan. 

8 min (voor)bereidingstijd
Jamie Oliver: SALMON_SPINACH_PASTA

Een recept van

Jamie Oliver

Miniatuur

Deze supersnelle pasta met spinazie, lente-uitjes, citroen, Hüttenkäse & parmezaan maak je in slechts een pan. 

Bekijk Jamie's One-pan wonders vanaf 17 oktober, elke werkdag om 18:00 uur op kanaal 24.

Bereidingswijze

Zet de waterkoker aan. Snijd de lasagnevellen, liefst met een geribbeld mesje, in de lengte in 2 cm brede reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn met de spinazie en de helft van de zalm. Rasp de citroenschil en de parmezaan fijn, maar houd ze apart. Zet een koekenpan van 28 cm op hoog vuur.

Giet een klein scheutje olijfolie in de hete pan en doe de lente-uitjes, spinazie, gehakte zalm en citroenschil erbij. Doe de pasta in de pan en giet er voorzichtig zoveel kokend water bij tot de pasta net onder staat – ongeveer 250 ml. Laat de boel 4 minuten koken, of tot de pasta het meeste water geabsorbeerd heeft, en blijf regelmatig roeren tot je een mooie saus hebt. Giet er als het nodig is nog een extra scheutje water bij. Draai het vuur uit, pers het citroensap erbij, roer de hüttenkäse en parmezaan erdoor, en breng op smaak met peper en zout. Scheur de rest van de zalm boven de pan en sprenkel er als je wilt nog een paar drupjes extra vierge olijfolie over.

ENERGIE
431kcal

VET
14,8 g

VERZ. VET
4g

EIWIT
29,5 g

KOOLHYD.
43,6 g

SUIKER
4,7g

ZOUT
1,7g

VEZELS
3,1g

One-pan wonders is de gloednieuwe serie van Jamie Oliver en is gebaseerd op zijn nieuwste kookboek “Eén”. Zowel in het programma als in het boek deelt hij de lekkerste, snelle en makkelijke gerechten die je zelf iedere dag op tafel kan toveren.

Jamie Oliver

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker