De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zalm op spruiten met noedelsalade

Deze zalm op een bedje van spruiten met noodlesalade is superlekker, makkelijk en perfect voor doordeweeks. Aan de slag dus!

Direct naar recept
Zalm op spruiten met noedelsalade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Pak een kleine steelpan voor de teriyaki-saus. Doe de bruine basterdsuiker, 4 lepels sojasaus, het water, de knoflook, de gembersiroop, de honing en de verse gember in een pan en zet op laag vuur. Verdun de maizena eerst met een beetje water om klonten te voorkomen en voeg het daarna druppelend toe aan de pan. Pas op dat het niet te dik wordt.

Snijd de zalm in gelijke stukken, smeer een ovenschaal in met olijfolie en doe ze in de oven. Haal ze eruit wanneer het eiwit begint te stollen. 

Kook de noodles 4 minuten en spoel het na met koud water. Smeer de zalm in met de teriyaki-saus. 

Zet een wokpan op het vuur en wacht tot hij rook-heet is. Doe de ui en knoflook in de pan met een beetje olie. Doe de spruiten erbij en een scheutje crispy chili olie. Wok de spruiten tot ze mooie bruine plekken laten zien. 

Snijd de rode peper, het bosje munt en de bosui, leg dit op de afgekoelde noodles met een scheut sojasaus en 75 ml sesamolie. 

Smeer de zalm nogmaals in met een beetje teriyaki-saus. Serveer de zalm op een bedje van de spruiten en besprenkel met een handje gehakte pinda's.  

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.