Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pak een kleine steelpan voor de teriyaki-saus. Doe de bruine basterdsuiker, 4 lepels sojasaus, het water, de knoflook, de gembersiroop, de honing en de verse gember in een pan en zet op laag vuur. Verdun de maizena eerst met een beetje water om klonten te voorkomen en voeg het daarna druppelend toe aan de pan. Pas op dat het niet te dik wordt.
Snijd de zalm in gelijke stukken, smeer een ovenschaal in met olijfolie en doe ze in de oven. Haal ze eruit wanneer het eiwit begint te stollen.
Kook de noodles 4 minuten en spoel het na met koud water. Smeer de zalm in met de teriyaki-saus.
Zet een wokpan op het vuur en wacht tot hij rook-heet is. Doe de ui en knoflook in de pan met een beetje olie. Doe de spruiten erbij en een scheutje crispy chili olie. Wok de spruiten tot ze mooie bruine plekken laten zien.
Snijd de rode peper, het bosje munt en de bosui, leg dit op de afgekoelde noodles met een scheut sojasaus en 75 ml sesamolie.
Smeer de zalm nogmaals in met een beetje teriyaki-saus. Serveer de zalm op een bedje van de spruiten en besprenkel met een handje gehakte pinda's.
Meld je aan en praat mee