Veel chef-koks doen het: koken met ingrediënten die in de buurt uit de grond komen en dan het liefst die in het seizoen zijn. Lekker, niet al te duur en hoewel alle groente gezond is, is seizoensgroente van eigen bodem ook nog eens goed voor de aarde. Daarom hieronder een greep uit de lijst van groenten die je nu voor een mooie prijs in de supermarkt kunt vinden:

1. Broccoli en courgette

Broccoli en courgette zijn dé zomergroenten en dus ook de goedkoopste groenten van allemaal. En het allerleukste: met deze twee groenten kun je ontzettend veel kanten op en lekkere wereldgerechten maken. Inspiratie nodig? Wij schotelen je de beste recepten voor.

Lees ook: 12x de lekkerste recepten met courgette

2. Komkommer en tomaten

Komkommer en tomaten zijn heerlijk uit het vuistje of door een salade, maar wist je dat deze twee seizoensgroenten ook ideaal te gebruiken zijn in warme, hartige gerechten. Wat dacht je van een heerlijke Turkse pizza? Ideaal als lunchgerecht of avondeten! Geen fan? Geen probleem, we hebben nog genoeg anders lekkers. 

3. Paprika en uien

Paprika's en uien zijn an sich al lekker, maar nog lekkerder als je deze kort bakt in de pan of in de oven. Heerlijk zacht, maar toch een verukkelijke textuur die elk gerecht naar een nóg hoger niveu tilt. Loopt het water je al in de mond? Probeer één van deze recepten (of allemaal) met paprika én uien. Mmm!