De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

snelle pizza met courgette en tomaat

Een recept voor snelle en gezonde pizza's van tortilla met veel groenten als tomaat en courgette.

15 MIN
Snelle pizza met courgette

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Dit gerecht brengt het hele gezin bij elkaar in de keuken. Laat iedereen helpen met het beleggen van de pizza’s met gezonde ingrediënten als tomaat en courgette. Een echt familiemaal.

Bereidingswijze

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Schaaf de courgette in dunne plakjes. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de lente-uien in fijne ringetjes. Rasp de kaas.
  • Rooster de broden of tortilla’s onder de grill aan één kant (de donkere kant) iets krokant.
  • Keer het brood om en beleg met de helft van de kaas, plakjes courgette, lente-ui en tomaat. Bestrooi met zout en peper en strooi de overige kaas erover.
  • Bak de pizza's circa 5 minuten de grill (niet al te dicht eronder).
  • Beleg ze na het bakken met gescheurde basilicumblaadjes en druppel er nog wat olijfolie over. Geef er een lekkere salade bij of een soepje.

Kinderen en eten, het blijft lastig zodra het geen pannenkoeken zijn of patat is. In Zoete Spruiten komen verschillende kinderen aan het woord en geven ze hun ongezouten mening over ingrediënten die de meeste kinderen niet lekker vinden, zoals witlof, spruitjes, vis en kaas. En wie krijgt die mening beter boven tafel dan Jochem van Gelder?

Jochem draagt de ongezouten mening van de kinderen door aan 24Kitchen-chef Roberta Pagnier, zelf ook moeder en in blijde verwachting! Roberta weet dus als geen ander hoe het is om voor kinderen te koken en elke aflevering bedenkt ze dan ook een oplossing voor het probleem: van een originele manier om te presenteren tot groenteburgers, en van pasta met spruitjes tot kaaswafeltjes. Ze kookt het traditionele gerecht op een andere manier, geeft tips hoe je lekkere kidsproof gerechten maakt en wat hierbij helpt.

De kids gaan samen met Roberta & Jochem aan tafel en vellen vervolgens hun oordeel over het “nieuwe” gerecht. Of ze enthousiast zijn zie je elke week in Zoete Spruiten.

Benieuwd naar de recepten? Je vindt ze hier!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker