Poké bowl, een uit Hawaï afkomstig recept welke in Nederland steeds populairder is geworden. In grote steden is hij overal te bestellen maar zelf maken is net zo makkelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een poké bowl met krokante kip?

Ingredienten

4
Personen

Rijst

  • 300 gr sushirijst
  • 1 eetlepels kristalsuiker
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel keukenzout

Chilisaus

  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 4 eetlepels chilisaus
  • 6 eetlepels mayonaise

Krokante kip

  • 4 kipfilets
  • 2 eieren
  • 60 gr bloem
  • 100 gr panko
  • peper en zout
  • zonnebloembolie

Garnering

  • komkommer
  • 2 avocado's
  • 1 eetrijpe mango
  • 1 bosje radijsjes
  • 100 gr edamame
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Doe de sushirijst in een grote kom en giet er water bij. Roer de rijst om en giet af. Herhaal dit proces totdat het water helder is.

Voeg de rijst inclusief 300 ml water toe aan een pan. Kook de sushirijst met de deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. 

Verwarm ondertussen 1 eetlepel suiker, 1 theelepel zout en 3 eetlepels azijn in een pannetje en roer tot het geheel is opgelost. Voeg zodra de sushirijst gaar is dit mengsel toe aan de rijst. Laat afkoelen. 

Meng de chilisaus, gembersiroop en mayonaise tot een saus. 

Snijd de mango in blokjes, de radijs en avocado in plakjes en de komkommer in stukjes. Breng de kipfilets op smaak met zout en peper. 

Zet 3 diepe borden klaar. Eén met bloem, één met geklutst ei en één met panko.  Haal de kipfilets door het bord met bloem, daarna door het bord met geklutst ei en tenslotte door de panko. 

Verhit een laag olie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de krokante kipfilets in reepjes. 

Verdeel de sushirijst over 4 kommen samen met de krokante kip, de groenten en de saus. Garneer met sesamzaadjes. 

Geef je waardering

poké bowl met krokante kip