Sushirijst
-
Doe de sushirijst in een grote kom en giet er water bij. Roer de rijst om en giet af. Herhaal dit proces totdat het water helder is.
-
Voeg de rijst inclusief 300 ml water toe aan een pan. Kook de sushirijst met de deksel op de pan in circa 15 minuten gaar.
-
Verwarm ondertussen 1 eetlepel suiker, 1 theelepel zout en 3 eetlepels azijn in een pannetje en roer tot het geheel is opgelost. Voeg zodra de sushirijst gaar is dit mengsel toe aan de rijst. Laat afkoelen.
Chilisaus
-
Meng de chilisaus, gembersiroop en mayonaise tot een saus.
Garnering
-
Snijd de mango in blokjes, de radijs en avocado in plakjes en de komkommer in stukjes.
Krokante kip
-
Breng de kipfilets op smaak met zout en peper.
-
Zet 3 diepe borden klaar. Eén met bloem, één met geklutst ei en één met panko. Haal de kipfilets door het bord met bloem, daarna door het bord met geklutst ei en tenslotte door de panko.
-
Verhit een laag olie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de krokante kipfilets in reepjes.
Opdienen
-
Verdeel de sushirijst over 4 kommen samen met de krokante kip, de groenten en de saus. Garneer met sesamzaadjes.
0 reacties