Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Gevulde paprika's

  • 4 gele paprika's
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 2 uien
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g mozzarella

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Verwarm de oven voor op 160 ºC.

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd vervolgens de paprika, aubergine en courgette in gelijke kleine blokjes. Ris de rozemarijn en tijm van de steeltjes en snijd het fijn.
Verhit in een ruime pan een scheutje olijfolie en fruit de uien en knoflook.
Voeg vervolgens alle gesneden groente toe. Snijd de kerstomaten in vieren en voeg ook deze aan de pan toe.

Halveer de gele paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vet de ovenschaal in met olijfolie en leg de gehalveerde paprika’s in de ovenschaal. Vul de paprika’s rijkelijk met de groente vulling. Pluk de mozzarella en verdeel het over de gevulde paprika’s.

Bak de paprika’s circa 25 minuten in de oven.

Geef je waardering

62
Gevulde paprika's