De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

gevulde paprika’s

Maak dit heerlijke gevulde paprika recept als je een vegetarisch óf gezond gerecht op tafel wilt zetten. 

45 min kooktijd
Gevulde paprika

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Gevulde paprika’s zijn bijzonder geschikt om in een rap tempo een flinke dosis vitaminen binnen te scheppen. Daarbij zorgt het gebruik van verschillende kleuren paprika voor een mooi kleurenpalet op je bord. 

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 160 ºC.
 2. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd vervolgens de paprika, aubergine en courgette in gelijke kleine blokjes. Ris de rozemarijn en tijm van de steeltjes en snijd het fijn.
 3. Verhit in een ruime pan een scheutje olijfolie en fruit de uien en knoflook.
 4. Voeg vervolgens alle gesneden groente toe. Snijd de kerstomaten in vieren en voeg ook deze aan de pan toe.
 5. Halveer de gele paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
 6. Vet de ovenschaal in met olijfolie en leg de gehalveerde paprika’s in de ovenschaal.
 7. Vul de paprika’s rijkelijk met de groentevulling.
 8. Pluk de mozzarella en verdeel het over de gevulde paprika’s.
 9. Bak de paprika’s circa 25 minuten in de oven.

Gevulde paprika variaties

Met gevulde paprika's kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt kiezen voor gevulde puntpaprika's of gevulde paprika's met gehakt, wat je ook vaak in recepten ziet. Maar dit gevulde paprika recept is hartstikke vegetarisch. Vergelijkbare recepten met gevulde paprika’s zijn vaak ook makkelijk vegetarisch te maken als daar behoefte aan is. Al is het alleen al doordat gehakt zo makkelijk te vervangen is door bonen, linzen of vegetarisch gehakt.

Gevulde paprika’s zijn zo makkelijk om te maken. In dit recept wordt er aubergine toegevoegd die lekker kan stoven. Een bereiding waarmee deze groente op z’n lekkerst is. Maar je hoeft je helemaal niet aan dit gevulde paprika recept te houden. Het is te makkelijk om ervan af te wijken en te experimenteren met verschillende smaken en vullingen. Een goede manier om eventueel overgebleven groenten in de koelkast op te maken, voordat ze in de prullenbak belanden. Je kunt er niet zo heel veel verkeerd mee doen.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker