Gevulde paprika’s zijn bijzonder geschikt om in rap tempo een berg aan groenten en daarmee een dosis aan vitaminen naar binnen te scheppen. Daarbij zorgt het gebruik van verschillende kleuren paprika voor een mooi kleurenpalet op je bord. Daar kun je mee aankomen.

Rudolph van Veen

Gevulde paprika vegetarisch

Met gevulde paprika's kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt kiezen voor gevulde puntpaprika's of gevulde paprika's met gehakt, wat je ook vaak in recepten ziet. Maar dit gevulde paprika recept is hartstikke vegetarisch. Vergelijkbare recepten met gevulde paprika’s zijn vaak ook makkelijk vegetarisch te maken als daar behoefte aan is. Al is het alleen al doordat gehakt zo makkelijk te vervangen is door bonen, linzen of vegetarisch gehakt.

Gevulde paprika’s zijn zo makkelijk om te maken. In dit recept wordt er aubergine toegevoegd die lekker kan stoven. Een bereiding waarmee deze groente op z’n lekkerst is. Maar je hoeft je helemaal niet aan dit gevulde paprika recept te houden. Het is te makkelijk om ervan af te wijken en te experimenteren met verschillende smaken en vullingen. Een goede manier om eventueel overgebleven groenten in de koelkast op te maken, voordat ze in de prullenbak belanden. Je kunt er niet zo heel veel verkeerd mee doen.

Ingredienten

4
Personen

Gevulde paprika's

  • 4 gele paprika's
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 2 uien
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g mozzarella

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 160 ºC.

Stap 2:

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd vervolgens de paprika, aubergine en courgette in gelijke kleine blokjes. Ris de rozemarijn en tijm van de steeltjes en snijd het fijn.

Stap 3:

Verhit in een ruime pan een scheutje olijfolie en fruit de uien en knoflook.
Voeg vervolgens alle gesneden groente toe. Snijd de kerstomaten in vieren en voeg ook deze aan de pan toe.

Stap 4:

Halveer de gele paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vet de ovenschaal in met olijfolie en leg de gehalveerde paprika’s in de ovenschaal. Vul de paprika’s rijkelijk met de groente vulling. Pluk de mozzarella en verdeel het over de gevulde paprika’s.

Stap 5:

Bak de paprika’s circa 25 minuten in de oven.

Gevulde paprika  serveren

De gevulde paprika's hebben al veel kleur van zichzelf, wat het oog al snel geeft wat-ie verdient. Ze zijn al goed zoals ze zijn en je hóeft er niet eens iets naast te serveren. Maar dat kan wel als je een bijgerecht behoeft dat meer koolhydraten biedt. Hierbij zou je kunnen denken aan een simpele couscous. Vind je het lekker om er toch vlees bij te eten, dan matcht een gehaktbal goed.

Gevulde paprika variaties

Een leuke twist op gevulde paprika's is een puntpaprika te gebruiken, zoals de zoete puntparika's met couscous of zeebaars uit veracruz & gevulde puntpaprika's. Heb je de puntpaprika's toch liever met gehakt, probeer dan eens de peperoni ripieni di carne con formaggio gevulde paprika met gehaktsaus.

Geef je waardering

69
Gevulde paprika