Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Stap 2:
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd vervolgens de paprika, aubergine en courgette in gelijke kleine blokjes. Ris de rozemarijn en tijm van de steeltjes en snijd het fijn.
Stap 3:
Verhit in een ruime pan een scheutje olijfolie en fruit de uien en knoflook.
Voeg vervolgens alle gesneden groente toe. Snijd de kerstomaten in vieren en voeg ook deze aan de pan toe.
Stap 4:
Halveer de gele paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vet de ovenschaal in met olijfolie en leg de gehalveerde paprika’s in de ovenschaal. Vul de paprika’s rijkelijk met de groente vulling. Pluk de mozzarella en verdeel het over de gevulde paprika’s.
Stap 5:
Bak de paprika’s circa 25 minuten in de oven.
Gevulde paprika serveren
De gevulde paprika's hebben al veel kleur van zichzelf, wat het oog al snel geeft wat-ie verdient. Ze zijn al goed zoals ze zijn en je hóeft er niet eens iets naast te serveren. Maar dat kan wel als je een bijgerecht behoeft dat meer koolhydraten biedt. Hierbij zou je kunnen denken aan een simpele couscous. Vind je het lekker om er toch vlees bij te eten, dan matcht een gehaktbal goed.
Gevulde paprika variaties
Een leuke twist op gevulde paprika's is een puntpaprika te gebruiken, zoals de zoete puntparika's met couscous of zeebaars uit veracruz & gevulde puntpaprika's. Heb je de puntpaprika's toch liever met gehakt, probeer dan eens de peperoni ripieni di carne con formaggio gevulde paprika met gehaktsaus.