De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

amerikaanse gebakken spaghetti-taart

Deze spaghettitaart is de moeite waard: superlekker en makkelijk te maken.

20 min kooktijd
Amerikaanse gebakken Spaghetti taart

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snijd de broccoli in kleine stukjes en leg ze in een pan met veel water en laat heel kort garen. De broccoli mag echt nog een bite hebben, hij gaart nog na in de oven.

3. Kook de pasta 4 minuten. Deze mag ook echt nog bite hebben. Spoel de pasta na met koud water om verdere garing te voorkomen. 

4. Leg een takje rozemarijn en 3 platgeslagen tenen knoflook met schil en olie in een pan laat even staan.

5. Breek de 7 eieren in een grote schaal en voeg er geleidelijk de melk aan toe. Schenk een klein beetje van de knoflook-rozemarijnolie bij het mengsel en klop het er goed doorheen. Voeg geraspte Pecorino en 100 gram van de Fontina kaas toe aan het mengsel en maak af met wat zout en peper. 

6. Leg bakpapier in een springvorm en doe de spaghetti met het mengsel en de broccoli erin. Laat 15 min in de oven staan.

7. Bestrooi daarna met de resterende kaas en bak 'm ongeveer 15 minuten af in de oven. Steek een mes in de taart en wanneer hij er schoon uitkomt, is de taart klaar. 

Laat nog even 20 minuten staan om er voor te zorgen dat hij mooi stevig is.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker