Chef aan het woord
Kerst, Pasen of gewoon een relaxte zondag: er is altijd wel een moment voor een gezellige brunch. Van hartige tot zoete gerechten – lekker en simpel. Dit zijn recepten voor brunch die niet op jouw tafel mogen ontbreken. Aan de slag!
Zoete brunchrecepten
Brunch ideeën nodig? Deze brunchhapjes helpen je op weg!
Hartige brunchrecepten
Ook lekker: deze koude en warme brunchrecepten! Tip: kies recepten uit voor brunch ie je op voorhand kan maken.
Brunch: wat is het precies?
Wat is een brunch?
"Brunch is een samentrekking van breakfast en lunch. Met andere woorden: ergens tussen een laat ontbijt en een vroege lunch. Het beste van twee werelden dus. Heerlijk!"

Wat eet je bij een brunch?
Wat zet je eigenlijk op tafel voor een brunch? Bij een brunch eet je een mix van ontbijt- en lunchgerechten. Populaire recepten voor brunch zijn wentelteefjes, pannenkoeken en croissants. Bekende, hartige brunchrecepten zijn: avocado toast, quiche, salades, sandwiches en gepocheerde eieren (met zalm).

Hoe laat is brunch?
"Brunchtijd is ergens tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Maar dit komt vaak niet zo nauw. Het is een flexibele maaltijd die tussen ontbijt en lunch in valt, perfect voor liefhebbers van uitslapen."

Wat is een bottomless brunch?
Tijdens een bottemless brunch of boozy brunch worden er (onbeperkt) alcoholische drankjes geserveerd. Dit zijn vaak populaire brunchdrankjes als prosecco, mimosa's, bellini's of bloody mary's.

Hoeveel beleg voor brunch?
De hoeveelheid beleg hangt een beetje af van hoeveel mensen je verwacht en wat je allemaal op tafel zet. Reken ongveer 100 tot 150 gram per persoon aan hartig beleg en 50 gram aa zoet beleg.