Vegetarische recepten

Vegetarische recepten: spaghetti-taart

Ben je op zoek naar vegetarische recepten? We spotten steeds meer foodliefhebbers die besluiten permanent of regelmatig vegetarisch te eten. Of dat nu is omdat het beter is voor onze lieve aarde, omdat we dierenleed afkeuren of omdat het als gezonder wordt ervaren: vegetarisch eten hoeft niet minder lekker te zijn! Sterker nog, vegetarisch eten kan héél erg lekker zijn. Complete maaltijden voor het avondeten, lekkere lunchrecepten, vegetarische pasta's, salades en wraps en ook gerechten met vleesvervangers. Alle combinaties zijn mogelijk. Zo zet je makkelijk vegetarische gerechten op tafel die bij iedereen in de smaak vallen. Wij hebben de lekkerste vegetarische recepten voor jou op een rij gezet. Wat ga jij maken?

Vegetarische pasta-recepten

Pasta-recepten tover je ontzettend makkelijk om tot heerlijke vegetarische gerechten. Vaak mis je het niet eens als je het vlees simpelweg uit het recept laat. Je kunt natuurlijk ook gewoon een van onze vegetarische pasta-recepten uitzoeken. We hebben er zat!

Ovenschotels zonder vlees

Groenten zijn vaak de basis van de lekkerste oven-recepten en vegetarisch eten wordt nog makkelijker dankzij de oven. Die oven fixt het voor je (met een beetje van jouw hulp, natuurlijk). Denk aan ovenschotels, vegetarische pizza, lasagne of quiche. Simpele tip: je kunt een recept gebruiken met vlees en het vlees eruit laten of vervangen door iets anders - vegetarisch gehakt, bijvoorbeeld.


Vegetarische Recepten

Vegetarische pasta

Vegetarische pasta recepten

Met een vegetarische pasta zit je eigenlijk altijd goed. Het is zo makkelijk om een pasta vegetarisch te maken. Veel pasta's zijn al vegetarisch, zoals de pasta e ceci en nonna's authentieke teresas pasta. Zit er wel vlees in het recept dan, is vaak makkelijk te skippen tijdens het bewaren. We hebben op 24Kitchen ook een boel vegetarische pasta recepten

Vegetarische ovenschotel

Een ovenschotel is ongeveer net zo makkelijk vegetarisch te maken als een pasta. Het voordeel is ook hier: je kunt er alle kanten mee op. Je kunt het vlees er zelf uitlaten, maar je kunt ook gaan naar vegetarische ovenschotel recepten zoals gnocchi-ovenschotel met tomatensalade of zoete aardappelovenschotel

Gnocchi-ovenschotel met tomatensalade
Zoete aardappelovenschotel
Spruitenovenschotel met zongedroogde tomaten
Cajun ovenschotel
Romige ovenschotel met witte asperges
Italiaanse pasta ovenschotel
Groente-camembert ovenschotel
Farfalle alla pizzaiolo (pasta-ovenschotel met pizzasaus)
Selderij ovenschotel & Waldorf salade
Courgette aardappel ovenschotel
Broccoli ovenschotel met gekruide eieren en yoghurtsausje
Quiche provençaals
Bietenschotel met peer en gorgonzola
Knolselderij-ovenschotel
Verstopte ratatouille ovenschotel