Vegetarische recepten

Vegetarische recepten: spaghetti-taart

Ben je op zoek naar vegetarische recepten? We spotten steeds meer foodliefhebbers die besluiten permanent of regelmatig vegetarisch te eten. Of dat nu is omdat het beter is voor onze lieve aarde, omdat we dierenleed afkeuren of omdat het als gezonder wordt ervaren: vegetarisch eten hoeft niet minder lekker te zijn! Sterker nog, vegetarisch eten kan héél erg lekker zijn. Complete maaltijden voor het avondeten, lekkere lunchrecepten, vegetarische pasta's, salades en wraps en ook gerechten met vleesvervangers. Alle combinaties zijn mogelijk. Zo zet je makkelijk vegetarische gerechten op tafel die bij iedereen in de smaak vallen. Wij hebben de lekkerste vegetarische recepten voor jou op een rij gezet. Wat ga jij maken?

Ovenschotels zonder vlees

Groenten zijn vaak de basis van de lekkerste oven-recepten en vegetarisch eten wordt nog makkelijker dankzij de oven. Die oven fixt het voor je (met een beetje van jouw hulp, natuurlijk). Denk aan ovenschotels, vegetarische pizza, lasagne of quiche. Simpele tip: je kunt een recept gebruiken met vlees en het vlees eruit laten of vervangen door iets anders - vegetarisch gehakt, bijvoorbeeld.

Vegetarische pasta

Vegetarische pasta recepten

Met een vegetarische pasta recepten zit je eigenlijk altijd goed. Het is zo makkelijk om een pasta vegetarisch te maken. Zit er wel vlees in het recept, dan is het vaak makkelijk te skippen. Vaak mis je het niet eens als je het vlees uit de recepten laat. Veel pasta's zijn van zichzelf al vegetarisch, zoals de pasta e ceci en nonna's authentieke teresas pasta. We hebben op 24Kitchen ook een boel vegetarische pasta recepten

Vleesvervangers

Vegetarische recepten met vleesvervangers

Vegetarische eten is niet altijd een kwestie van vlees weglaten uit de recepten. Soms heb je wel behoefte aan iets wat op vlees lijkt. Wat dacht je van een oer-Hollands VGA'tje? Maar dan vegetarisch. Een spaghetti bolognese, een burgertje of Mexicaanse tortilla's, het kan allemaal vega met de vegetarische recepten met vleesvervangers.

Vegetarische ovenschotels

Vegetarische ovenschotel

Een ovenschotel is ongeveer net zo makkelijk vegetarisch te maken als een pasta. Het voordeel is ook hier: je kunt er alle kanten mee op. Je kunt het vlees er zelf uitlaten, maar je kunt ook naar vegetarische ovenschotel recepten grijpen zoals gnocchi-ovenschotel met tomatensalade of zoete aardappelovenschotel. Wil je meer keuzen? We maakten een hele verzameling met vegetarische ovenschotels.


Vegetarische Recepten