De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

De lekkerste vegetarische recepten

Eet jij permanent of regelmatig geen vlees? Hierbij de lekkerste vegetarische recepten op een rij gezet. Wat ga jij maken?
Snel met Mil gochujangnoedels

Chef aan het woord

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

'Wie zegt dat vegetarisch eten saai is, heeft het mis! Want vegetarisch eten kan echt héél erg lekker zijn! Mijn gouden tip? Voeg krachtige smaakmakers zoals chilipoeder, kerrie of geelwortel toe voor een heerlijke smaakexplosie.'

De lekkerste vegetarische recepten

Ontdek onze lekkerste vegetarische recepten

Meer vegetarisch: pasta & ovenschotels

Vegetarische recepten met vleesvervangers

Vegetarische eten is niet altijd een kwestie van vlees weglaten uit de recepten. Soms heb je wel behoefte aan iets wat op vlees lijkt. Wat dacht je van een oer-Hollands VGA'tje? Maar dan vegetarisch. Een spaghetti bolognese, een burgertje of rendang met verse korianderpita.

Miniatuur

Vegetarische ovenschotel

Een ovenschotel is ongeveer net zo makkelijk vegetarisch te maken als een pasta. Het voordeel is ook hier: je kunt er alle kanten mee op. Je kunt het vlees er zelf uitlaten, maar je kunt ook naar vegetarische ovenschotel recepten grijpen zoals de zoete aardappelovenschotel

Zoete-aardappelovenschotel

Vegetarische pasta recepten

Met een vegetarische pasta recepten zit je eigenlijk altijd goed. Het is zo makkelijk om een pasta vegetarisch te maken. Zit er wel vlees in het recept, dan is het vaak makkelijk te skippen. Vaak mis je het niet eens als je het vlees uit de recepten laat. Veel pasta's zijn van zichzelf al vegetarisch, zoals de pasta e ceci en nonna's authentieke teresas pasta.

Miniatuurvoorbeeld