De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zoete aardappel ovenschotel

Met een ovenschotel kan je nooit de mist in gaan. Met deze zoete aardappelovenschotel zet je het ultieme winterse gevoel op tafel en deze maaltijd is ook nog eens makkelijk te maken.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Zoete-aardappelovenschotel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken. Kook 15 minuten en giet af.
  3. Zet ondertussen de boter op in een pannetje en laat langzaam bruin worden op heel laag vuur. Dit kan wel 10 minuten duren. De kunst is het zo langzaam mogelijk te doen.
  4. Verwarm de suiker en maple syrup in een pannetje en roer er de pecannoten doorheen. Laat 3 minuten op zacht vuur staan.
  5. Stamp de zoete aardappels met de bruine boter, kaneel, zout en peper.
  6. Verdeel de puree over een ovenschaal. Verdeel de noten eroverheen en zet 10 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.