De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Zoete aardappel ovenschotel

Met een ovenschotel kan je nooit de mist in gaan. Met deze zoete aardappelovenschotel zet je het ultieme winterse gevoel op tafel en deze maaltijd is ook nog eens makkelijk te maken.

45 MIN
Zoete-aardappelovenschotel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken. Kook 15 minuten en giet af.
  3. Zet ondertussen de boter op in een pannetje en laat langzaam bruin worden op heel laag vuur. Dit kan wel 10 minuten duren. De kunst is het zo langzaam mogelijk te doen.
  4. Verwarm de suiker en maple syrup in een pannetje en roer er de pecannoten doorheen. Laat 3 minuten op zacht vuur staan.
  5. Stamp de zoete aardappels met de bruine boter, kaneel, zout en peper.
  6. Verdeel de puree over een ovenschaal. Verdeel de noten eroverheen en zet 10 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker