Zoete aardappelovenschotel

8
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken. Kook 15 minuten en giet af. Zet ondertussen de boter op in een pannetje en laat langzaam bruin worden op heel laag vuur. Dit kan wel 10 minuten duren. De kunst is het zo langzaam mogelijk te doen.

Verwarm de suiker en maple syrup in een pannetje en roer er de pecannoten doorheen. Laat 3 minuten op zacht vuur staan. Stamp de zoete aardappels met de bruine boter, kaneel, zout en peper.

Verdeel de puree over een ovenschaal. Verdeel de noten eroverheen en zet 10 minuten in de oven.

Ingredienten

6
Personen

Zoete aardappelovenschotel

  • 1 kg zoete aardappels
  • 100 g boter
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 3 el maple syrup
  • 1 tl kaneel
  • 100 g pecannoten

Extra nodig

  • pureestamper
  • ovenschaal
Geef je waardering
8