Portabella Wellington

16
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Portabella Wellington

  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien en de knoflook circa 4 minuten. Voeg de pijnboompitten toe en bak in circa 2 minuten goudbruin. Voeg de suiker toe en schenk de balsamicoazijn erbij. Breng aan de kook en laat in circa 4 minuten inkoken tot een stroperige saus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Haal de steeltjes uit de portabella‘s en leg de portabella‘s met de bolle kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het uienmengsel over de portabella‘s en verkruimel de geitenkaas over de portabella‘s. Vouw de plakken bladerdeeg om de portabella‘s heen.
  • Kluts het ei in een kommetje. Bestrijk het bladerdeeg met het ei en bak de portabella‘s in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Salade

  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Giet de bonen af en spoel ze schoon.
  • Meng in een kom de rucola, tomaten, bonen, balsamicoazijn en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de portabella Wellington en de salade over borden.

Ingredienten

4
Personen

Portabella Wellington

  • 3 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 65 g pijnboompitten
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 40 ml balsamicoazijn
  • 4 portabella‘s
  • 200 g geitenkaas
  • 1 ei
  • 4 plakken bladerdeeg
  • 2 pomodori tomaten
  • 400 g cannellinibonen
  • 75 g rucola
  • olijfolie extra vierge
Geef je waardering
16