De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Portabella Wellington

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Portabella Wellington

Pel en snijd de uien in halve ringen.
Pel en snijd de knoflook fijn.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Portabella Wellington

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Portabella Wellington

  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien en de knoflook circa 4 minuten. Voeg de pijnboompitten toe en bak in circa 2 minuten goudbruin. Voeg de suiker toe en schenk de balsamicoazijn erbij. Breng aan de kook en laat in circa 4 minuten inkoken tot een stroperige saus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Haal de steeltjes uit de portabella‘s en leg de portabella‘s met de bolle kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het uienmengsel over de portabella‘s en verkruimel de geitenkaas over de portabella‘s. Vouw de plakken bladerdeeg om de portabella‘s heen.
  • Kluts het ei in een kommetje. Bestrijk het bladerdeeg met het ei en bak de portabella‘s in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Salade

  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Giet de bonen af en spoel ze schoon.
  • Meng in een kom de rucola, tomaten, bonen, balsamicoazijn en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de portabella Wellington en de salade over borden.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.