De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

nonna teresa’s pasta

Nonna teresa's pasta is een recept uit de lokale keuken van Italiê en is geweldig lekker.

15 min kooktijd
Nonna teresa's pasta

Een recept van

Jamie Oliver

Miniatuur

Bereidingswijze

Een goede pangrattato – gekruide krokante broodkruim – voegt behalve smaak ook een fijne textuur toe. De mierikswortel is nogal ongebruikelijk, maar zó lekker, en bovendien is het toevoegen ervan geen gekke gedachte, omdat het een van de weinige dingen was die groeiden waar Teresa woonde. Het is een perfect voorbeeld van respect hebben voor de schaarsheid van ingrediënten.

Kook de pasta in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet hem af en vang daarbij een grote kop van het zetmeel­ houdende kookwater op.

Zet voor de pangrattato een grote koekenpan met 2 eetlepels olijfolie, de broodkruimels en de chilivlokken op matig hoog vuur. Schil de mierikswortel, rasp hem erover en bak 5 minuten, terwijl je regelmatig roert, tot het geheel krokant is. Kieper de kruimels in een kom en zet ze opzij.

Zet de koekenpan met 2 eetlepels olijfolie terug op matig vuur. Pel de knoflook, snijd hem in dunne plakjes, doe ze in de pan en voeg de afgeriste tijmblaadjes toe. Verwijder de zaadjes uit de gedroogde paprika’s, snijd de paprika’s klein, doe ze in de pan en bak het mengsel 1 minuut. Hussel de uitgelekte pasta erdoor en maak het gerecht zo nodig extra smeuïg met een scheutje kookwater.

Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, verdeel de pasta over warme kommen, sprenkel er een beetje extra vergine olijfolie over en bestrooi met een royale schep pangrattato.

CALORIEËN

VET

VERZ. VET

EIWIT

KOOLHYD.

SUIKER

ZOUT

VEZELS

498 kcal

23,5 g

3,2 g

11,1 g

64,5 g

3,7 g

0,5 g

2,8 g

Fotografie © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2018

Deze zomer neemt Jamie Oliver ons mee naar het prachtige Italië in Jamie Cooks Italy! Het land is met de mooie landschappen, gezellige mensen en het geweldige eten het perfecte decor voor een foodtrip. Maar in Italië gaat het niet om topchefs en Michelin-sterren, het gaat om home-cooked familierecepten, doorgegeven van generatie op generatie. Jamie Oliver en zijn vriend en mentor Gennaro Contaldo reizen het hele land af om de keukengeheimen van de mammas en nonnas van Italië te leren.

Wil jij ook leren koken als een echte Italiaan? Kijk dan vanaf 19 augustus elke zondag om 17:00 naar Jamie Cooks Italy, exclusief bij 24Kitchen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker