Lekker hoeft niet moeilijk te betekenen. Deze heerlijke Gamba-avocadotaartjes zijn enorm lekker en makkelijk te maken. Dit is een perfect voorgerecht voor Kerst

Rudolph van Veen

Ingredienten

6
Porties

  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • bloem om te bestuiven
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • 250 g gepelde gamba's
  • 1 avocado
  • 1 ei
  • 75 ml melk
  • 2 el crème fraîche
  • 50 g gemengde sla (kropsla
  • 1/4 limoen
  • 6 radijsjes

Extra nodig

  • 6 tartelettevormpjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 55 minuten

Stap 1: bodem 
Verwarm de oven voor op 200 °C. Steek met een steker cirkels ter grootte van de vormpjes uit het bladerdeeg. Prik het bladerdeeg in met een vork en bekleed de vormpjes ermee. Leg een stukje bakpapier op het deeg en leg daar blindbakbonen op. Bak het deeg circa 10 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen. 

Stap 2: vulling 
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook en de specerijen circa 2 minuten. 

Maak de avocado schoon. Snijd de avocado en de gamba’s in stukjes. Meng de avocado, garnalen en de gebakken ui en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gamba-avocadomengsel over de vormpjes met het gebakken bladerdeeg. 

Roer de crème fraîche, ei en de melk los. Giet het mengsel over de vormpjes. Bak de taartjes circa 20 minuten in de oven.  

Stap 3: topping 
Snijd de radijsjes in plakjes. Meng de sla met een beetje olie en het sap van de limoen. Serveer de taartjes met een toefje sla en plakjes radijs.  

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

160
Gamba-Avocadotaartjes
Gamba-Avocadotaartjes