Ben je op zoek naar koolhydraatarme recepten? Dan heb je vast gemerkt dat een rits aan recepten afvalt. Koolhydraatarm eten is niet gemakkelijk, zeker niet als je net begint. Het kan wel degelijk helpen om het koolhydraatarm dieet te proberen als je gezonder wilt eten en wilt afvallen. Je moet wel even weten wat je wel en niet mag eten. Wat mag je niet? Simpel eigenlijk: Pasta, brood, rijst en aardappelen kun je beter laten staan. Wat mag je wel eten? Eigenlijk werkt het het beste als je alle koolhydraten vervangt voor eiwitten en onverzadigde vetten zoals vis, vlees, sojaproducten en eieren. Hierdoor krijg je bij dit dieet je veel minder calorieën binnen!

 We hebben de lekkerste koolhydraatarme recepten op een rij gezet. Makkelijk & low-carb! Zit er iets voor je bij?

Koolhydraatarm ontbijten en lunchen

Koolhydraatarm eten wil je het liefst de hele dag. Zeker wanneer je het dieet langer wilt volhouden en snel wilt afvallen. Begin de dag met een omelet, een groene smoothie of volle yoghurt. Er zijn genoeg opties. Veel ontbijtrecepten zijn ook heel geschikt als lunch. Maar je kunt tijdens de lunch ook kiezen voor een lekkere salade of maaltijdsoep. We hebben genoeg lekkere en snelle opties!

Low-carb hoofdgerechten

Er zijn enorm veel opties als je koolhydraatarme recepten zoekt voor je hoofdgerecht of avondeten. Salades, ovenschotels, soepen. Bovendien mag je wel gewoon vlees een kaas omdat deze veel eiwitten bevatten. Het is natuurlijk wel verstandig om ook veel groenten te eten zoals broccoli. We hebben onze makkelijkste en snelste koolhydraatarme recepten voor je op een rij gezet.