Hoe lang moet broccoli koken?

Het antwoord op de belangrijkste vraag bij het koken van broccoli: om ‘m zo lekker beetgaar te krijgen kook je de broccoli pak ‘m beet 4 tot 5 minuten. Maar laten we bij het begin beginnen.

Broccoli koken in 5 stappen

Stap 1

Vul een pan met water en voeg een snufje zout aan het water toe en breng het aan de kook.

Stap 2

Spoel je broccoli voor het koken af in een vergiet, om eventueel zand eraf te kunnen spoelen.

Stap 3

Snijd de stronk en het groene blad van de onderzijde van de broccoli. De rest van de broccoli snijd je in kleine roosjes.

Stap 4

Wil je de stronk erbij eten, dan kun je de stronk schillen met een dunschiller en de onderkant in plakjes of blokjes snijden. Is een optie. En een duurzame ook. Je kunt namelijk de hele broccoli eten. Als je de broccoli rechtstreeks uit de grond trekt, zou je zelfs de bladeren ervan in je maal kunnen verwerken.

Stap 5

Voeg de broccoli toe aan het kokende water en kook het ongeveer 4 tot 5 minuten. Je kunt checken of de broccoli echt gaar is door met een mes of een vork in een dik stuk van de broccoli te prikken. Wanneer dit zonder te veel moeite gaat, is de broccoli perfect beetgaar.