Romige champignons met spicy pasta en zalm

276
Makkelijk
Romige champignons met spicy pasta en zalm

Ingredienten

4
Personen

Romige champignons

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 250 g champignons
  • 1 broccoli
  • 1 el rode pesto
  • 200 ml kookroom
  • 100 g geraspte oude kaas

Spicy pasta

  • 400 g penne rigate
  • 1 rode peper
  • olijfolie extra vierge

Zalm

  • 200 zalmfilet

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Romige champignons

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  • Halveer de champignons en bak ze mee met de ui en knoflook.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd de steel in stukjes. Voeg de broccoli toe en bak kort mee. Schep de pesto erbij en voeg de room toe. Laat met deksel op de pan circa 8 minuten koken op middelhoog vuur. Meng de oude kaas erdoor. 

Spicy pasta

  • Kook de penne rigate gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de rode peper fijn.
  • Giet de pasta af en meng de rode peper en een scheutje olijfolie extra vierge erdoor. 

Zalm

  • Verhit een scheut olie in een koekenpan.
  • Snijd het vel van de zalm. Snijd de zalm in blokjes en bak circa 2 minuten om en om. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de spicy pasta over de borden. Schep de romige champignons en de zalm eroverheen.
Romige champignons met spicy pasta en zalm
Geef je waardering
276