Rollade Braden

Verschillende rollades uit de oven

Er bestaan zoveel rollades: varkensrollade, runderrollade, kiprollade… Eén ding hebben ze allemaal gemeen: als het aan Rick Swinkels ligt, bereid je de rollade in de oven. “Dan ben je er zeker van dat je de beste hebt. Het is zonde om dit in een pan te doen als je niet zeker bent of dit gaat lukken.” En dan langzaam garen. “Mijn voorkeur gaat altijd uit naar langzaam garen. Snel garen geeft nooit het beste resultaat.”

Zo is de glazed varkensrollade uit de oven met gepofte ui een geschikte kandidaat voor de feestdagen, net zoals de kalkoenrollade met cranberry en breng je met de rollade van kalfslende met groene salade een mooi Italiaans kleurenpalet op je bord. 

Rollade-recepten

Naast rollades van vlees zijn er ook andere soorten rollade-recepten. Wat dacht je van zalmrollade gevuld met noten. Een heel ander recept waarbij je van de zalmmoten langere stukken maakt door ze aan de binnenkant in te snijden, ‘m daar in te smeren en de ingesmeerde moten op te rollen tot een rollade. 

Rollade braden

Zoals eerder aangegeven kun je bij een rollade-recept met varkensrollade beter voor porchetta gaan, zoals bij Jamie Oliver’s recept van gevulde porchetta. Hiervoor gebruik je varkenslende mét buik én huid, waarbij je de vetlaag wat insnijdt zodat je van die heerlijke krokante kaantjes krijgt.