Rollade met paddenstoelen en kastanjes
-
Verwarm de oven voor op 180˚C.
-
Hak de kastanjes en de paddenstoelen in kleine stukjes. Hak de tijm en rozemarijn fijn.
-
Verhit een koekenpan met de boter en olijfolie en bak hierin de kastanjes en paddenstoelen gaar en goudbruin. Bak de tijm en de rozemarijn even mee. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.
-
Rol de rollade uit en bestrooi aan de binnenkant met peper en zout. Verdeel de paddenstoelen-kastanjevulling over de binnenkant en rol de rollade nu stevig weer op. Bind deze dicht met touw.
-
Verhit een (ovenbestendige) koekenpan met boter en olijfolie en braad hierin de rollade aan tot goudbruin.
-
Zet de rollade in de oven met een vleesthermometer. Laat dit vervolgens in de oven garen tot het vlees een kerntemperatuur van 65˚C heeft bereikt. Haal uit de oven, dek af en laat minimaal 10 minuten rusten.
-
Maak de aardappels schoon en snijd in kleinere stukken. Kook voor 10 minuten. Giet af en laat uitdampen.
-
Verhit de olijfolie in een koekenpanen bak de aardappeltjes hierin goudbruin.
-
Maak de knolgroente schoon en snijd in gelijke stukken. Pers de knoflook uit en leg enkele takken tijm en rozemarijn tussen de groente.
-
Besprenkel het geheel met olijfolie, peper en zout en zet in de oven voor ongeveer 20-30 minuten of tot de groentes gaar zijn.
-
Roerbak de bloemspruiten met olijfolie, peper en zout.
-
Serveer de rollade in plakken met de geroosterde aardappeltjes en de geroosterde groentes.
0 reacties