De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rollade met paddenstoelen en kastanjes

Pak uit met een rollade met paddenstoelen en kastanjes tijdens het kerstdiner. In Miljuschka Masterclass Kersteditie laat Miljuschka zien hoe je deze klaarmaakt.

60 min voorbereidingstijd
50 min oventijd
Rollade met paddenstoelen en kastanjes uit het programma Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Deze rollade is gevuld met heerlijk geurige kruiden. Het fijne aan dit gerecht? Je kunt hem al een dag van tevoren maken. Sterker nog, je moet voor de eerste stappen al een dag van te voren beginnen."

Bereidingswijze

Rollade met paddenstoelen en kastanjes

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.  

  2. Hak de kastanjes en de paddenstoelen in kleine stukjes. Hak de tijm en rozemarijn fijn.

  3. Verhit een koekenpan met de boter en olijfolie en bak hierin de kastanjes en paddenstoelen gaar en goudbruin. Bak de tijm en de rozemarijn even mee. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.  

  4. Rol de rollade uit en bestrooi aan de binnenkant met peper en zout. Verdeel de paddenstoelen-kastanjevulling over de binnenkant en rol de rollade nu stevig weer op. Bind deze dicht met touw. 

  5. Verhit een (ovenbestendige) koekenpan met boter en olijfolie en braad hierin de rollade aan tot goudbruin. 

  6. Zet de rollade in de oven met een vleesthermometer. Laat dit vervolgens in de oven garen tot het vlees een kerntemperatuur van 65˚C heeft bereikt. Haal uit de oven, dek af en laat minimaal 10 minuten rusten. 

  7. Maak de aardappels schoon en snijd in kleinere stukken. Kook voor 10 minuten. Giet af en laat uitdampen.

  8. Verhit de olijfolie in een koekenpanen bak de aardappeltjes hierin goudbruin. 

  9. Maak de knolgroente schoon en snijd in gelijke stukken. Pers de knoflook uit en leg enkele takken tijm en rozemarijn tussen de groente. 

  10. Besprenkel het geheel met olijfolie, peper en zout en zet in de oven voor ongeveer 20-30 minuten of tot de groentes gaar zijn.  

  11. Roerbak de bloemspruiten met olijfolie, peper en zout. 

  12. Serveer de rollade in plakken met de geroosterde aardappeltjes en de geroosterde groentes. 

Wat voor wijn bij rollade?

Een medium tot volle rode wijn, zoals een Chianti, Sangiovese of Barbera, kan goed samengaan met porchetta. Deze wijnen hebben voldoende body en zuren om het vette varkensvlees en de kruidige smaken in balans te brengen. 

Miniatuur

Welk bier bij rollade?

Een amber ale, een dubbel bier of een bruin bier met wat moutigheid en kruidige tonen kan een goede keuze zijn. Deze bieren vullen de smaken van porchetta en de kruiden aan.  

Miniatuurvoorbeeld

Welk alcoholvrij drankje bij rollade?

Een niet-alcoholische gemberbier. Dit drankje heeft een verfrissende kwaliteit en kan de smaak in het gerecht accentueren.  

Gemberbier

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker